Politie Groningen

Zondag 4 januari 2009

Provincie Groningen, 04-01-2009

Musselkanaal: bestuurder onder invloed

Een 45-jarige man uit Stadskanaal is zaterdagavond in Musselkanaal aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed. De politie hield in de Schoolstraat een alcoholcontrole waarbij ook de Kanaalster moest blazen. Uit de test bleek dat hij beschonken was. In zijn bloed zat een alcoholpromillage van 1,25. De bestuurder moet zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

De Wilp: fietser gewond na val

Een 62-jarige inwoner van De Wilp is zaterdagavond gewond geraakt in zijn woonplaats. De man fietste door de Oosterweg toen hij door onbekende oorzaak van zijn rijwiel viel. Mogelijk heeft de man met zijn fietstrapper een trottoirband geraakt en is daardoor de macht over het stuur verloren. Door de val van zijn fiets raakte de Wilpster gewond aan zijn hoofd. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Wildervank: vrouw voorkomt brand na vuurwerk in brievenbus

Een 51-jarige vrouw uit Wildervank heeft zaterdagavond rond 22.40 uur voorkomen dat een woning aan de Dr. Ebelsstraat in haar woonplaats in brand vloog. De vrouw zat in de woning toen onverlaten vuurwerk door de brievenbus gooiden. Doordat het vuurwerk ontplofte ontstond in de hal schade en vatte een gordijn vlam. Door snel te handelen kon de Wildervankse de brand blussen en werd erger voorkomen. De politie is op zoek naar mensen die weten wie verantwoordelijk zijn voor het gooien van het vuurwerk. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Musselkanaal: automobilist van talud

Een 41-jarige automobilist uit Musselkanaal is zaterdagmorgen met zijn voertuig van een talud gereden. De man reed over de Kruisstraat in zijn woonplaats toen hij door gladheid van het wegdek de controle over zijn voertuig verloor. De Musselkanaalster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Wildervank: fietsster zonder verlichting gewond na voorrangsfout

Bij een verkeersongeval op de 36e Laan in Wildervank is zaterdagmiddag een 17-jarige fietsster gewond geraakt. De tiener reed op de Landbouwstraat en kreeg geen voorrang van een 25-jarige automobilist uit Midwolda. Daardoor kwamen beiden met elkaar in botsing. De automobilist verklaarde het meisje in het donker niet te hebben gezien. De politie constateerde dat het slachtoffer geen fietsverlichting aan had. Ze is met letsel aan haar gezicht naar een ziekenhuis gebracht.

Haren: veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

De politie heeft zaterdagmiddag in de Kerkstraat in Haren een 38-jarige veelpleger uit Groningen aangehouden. De Groninger had eerder bij een supermarkt in Haren spullen gestolen. Toen een medewerker van de winkel dit door had, sprak hij de winkeldief buiten aan. Die bedreigde de winkelbediende en gaf hem een lichte kopstoot. Daarop werd de politie geïnformeerd. De veelpleger is ingesloten.

Stadskanaal: dronkeman rijdt tegen hekwerk

Een 27-jarige automobilist uit Nieuw Buinen is zaterdagnacht op de Hoofdstraat in Stadskanaal met zijn voertuig tegen een hekwerk gereden. Door de aanrijding tolde de auto en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. De man raakte niet gewond, maar bleek wel te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed. De politie heeft zijn rijbewijs afgenomen en proces-verbaal opgemaakt. Het voertuig is zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Winschoten: inbraak bij juwelier

Een juwelier in Winschoten is zaterdag in de vroege ochtend gedupeerd door een bedrijfsinbraak. Een onbekende persoon wist het pand rond 5.45 uur aan het Israelplein binnen te komen en nam diverse sieraden mee. Na enkele minuten was hij weg. De inbreker is vermoedelijk op een fiets aan komen rijden. Het is niet bekend of hij ook weg is gefietst na zijn daad. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: bekeuring voor vechten op straat

Twee inwoners van Groningen (17 en 18 jaar) zijn zaterdagnacht bekeurd voor vechten op straat. Agenten zagen dat het duo een onbekende man sloeg. Daarop werden de twee verdachten aangehouden. Een andere 17-jarige Stadjer bemoeide zich op een vervelende manier met de aanhouding. Na meerdere waarschuwingen moest hij zijn identiteitskaart tonen. Die bleek de Groninger niet bij zich te hebben, zodat hij ook plaats kon nemen in de politiebus. Na een verklaring op het politiebureau mocht het trio gaan. De politie neemt in de loop van zondag contact op met de ouders van de minderjarigen.

Groningen: spullen kwijt door flippermethode

Een 26-jarige inwoner van Groningen is zaterdag diverse goederen uit zijn woning kwijtgeraakt. Toen de man na een paar uurtjes thuis kwam in zijn huis aan de Friesestraatweg, bleken diverse goederen te zijn gestolen. De Stadjer verklaarde dat de voordeur niet op het nachtslot was gezet toen hij zijn woning verliet. Aangezien er geen sporen van braak zijn, gaat de politie uit van de zogenaamde flippermethode. De gedupeerde maakt een overzicht van de gestolen goederen en doet aangifte.

Groningen: dieven aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in de Steentilstraat in Groningen vier inwoners van die stad aangehouden op verdenking van diefstal. De tieners (17 t/m 19 jaar) waren op een feestje geweest en hadden bij het verlaten van het pand diverse goederen gestolen. Andere feestgangers misten onder meer geld, sleutels, een ID-kaart en een jas. Tijdens de aanhouding waren de dieven vervelend richting de agenten. Het viertal is ingesloten voor verhoor. Omdat twee verdachten minderjarig zijn, heeft de politie de ouders wakker moeten bellen.

Laatst gewijzigd 04-01-2009 11:25 | © Politie Groningen