Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht gewapende overval

Zaltbommel, 04-01-2009 o Zondagavond omstreeks 18.20 uur is een 85-jarige vrouw uit Zaltbommel in haar woning aan de Prinses Julianastraat overvallen. De vrouw liep hierbij letsel aan haar arm op.

De vrouw was die avond even in de tuin bezig geweest om de vogeltjes te voeren. Toen zij daarmee klaar was ging zij haar woning weer in en hoort dat de voordeurbel gaat. De vrouw maakt de deur open en wordt meteen bij een arm gepakt. De overvaller bedreigd haar met een mes en wil geld zien. De vrouw kan amper reageren en ziet dat de man haar handtas, van bruin leer wegpakt en de woning weer verlaat. Bij deze overval is vermoedelijk de arm van het slachtoffer uit de kom geraakt. Een buurtbewoner heeft de politie gebeld. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.De politie is meteen gestart met een buurtonderzoek. Ook werd gebruik gemaakt van SMS-alert.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de overval hebben gezien. De dader sprak met accentloos Nederlands en van hem is het volgende signalement bekend:

· Een man van ongeveer 25 jaar oud

· Hij was ongeveer 1.85 lang

· Had mogelijk een getinte huidskleur

· Droeg donkere kleding

· En had een donkere ijsmuts op

Mensen die informatie hebben worden verzocht met de Districtrecherche van Tiel contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 04-01-2009 21:23 | © Regio Gelderland-Zuid |