Ingezonden persbericht

Wateringen, 4 januari 2009

JOUW BAND OP WATERPOP 2009?

Evenals voorgaande jaren kan dat! Bands uit Zuid-Holland kunnen zich namelijk vanaf 1 januari t/m 15 maart 2009 inschrijven voor de bandcompetitie WATERPROOF 2009. Waterproof wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door Westlands Popcentrum Nederland 3 en Stichting Waterpop Festival. De winnaar van Waterproof speelt op zaterdag 8 augustus op het podium van het gezelligste festival van Nederland: Waterpop! Dus grijp deze kans!

Na de sluitingsdatum selecteert een jury 12 bands die live mogen optreden tijdens een van de vier voorrondes. Van elke voorronde gaat er één band naar de finale. Tijdens deze spannende en altijd gezellige finale wordt uiteindelijk beslist welke Zuid-Hollandse band op Waterpop mag spelen. In 2008 was het de beurt aan 'Cinq Croniq'. De originele samenvoeging van disco, electro, dance en rock in combinatie met een goede performance was voor de jury voldoende om 'Cinq Croniq'de winnaar van Waterproof 2008 uit te roepen. Tijdens het zonnige optreden op Waterpop 2008 viel dit alles weer erg goed samen.

Bands die willen meedoen, sturen een demo en biografie naar onderstaand adres. De regels op een rij: het genre dat gespeeld wordt maakt niet uit, wel de locatie van de band. Minimaal de helft moet woonachting zijn in Zuid-Holland. Live mag je maximaal 1 cover ten gehore brengen. De voorrondes en de finale zijn in Nederland 3, gevestigd aan de Lange Spruit te Wateringen.

De voorrondes zijn gepland op de volgende data:
Zaterdag 25 april, 2, 16 en 23 mei 2009- Aanvang 21.30 uur

De finale is op :
Zaterdag 6 juni 2009 - Aanvang 21.30 uur

Stuur demo en biografie naar:
WATERPROOF
Postbus 33
2290 AA Wateringen

Of kijk op www.waterpop.nl

Waterpop is al meer dan 30 jaar een begrip in Nederland. Het gratis toegankelijke festival is in 2009 op 8 augustus, in het Hofpark te Wateringen.

Heb je vragen, mail dan naar publiciteit@waterpop.nl . Je hoort begin april of je bent uitgekozen om aan de live-voorrondes mee te doen. De uitslag staat t.z.t. ook op beide websites: www.nederlanddrie.nl / www.waterpop.nl

---