Gemeente Teylingen

Sassenheim start op 5 januari

Vervangen perenbomen in Postwijk Sassenheim start op 5 januari

11 december 2008

PERSBERICHT 11 december 2008 - Tijdens de wijkmarkt van 29 september 2007 hebben bewoners aandacht gevraagd voor de overlast van de perenbomen aan de Vliegeniers-, Palfreniers- en Koetsiersweg in Sassenheim. De gemeente heeft een onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat er sprake is van extreme overlast. Vervolgens is besloten de bomen fasegewijs te vervangen. Op 5 januari 2009 wordt begonnen met fase 1.

Bewoners betrokken bij keuze boom

De bewoners van de Vliegeniers-, Palfreniers- en Koetsiersweg zijn in de gelegenheid gesteld mee te bepalen welke boom wordt teruggeplant. Zij konden kiezen uit drie soorten bomen. Op dit verzoek is massaal gereageerd. Liefst 78 keer is een keuze uitgebracht waarvan 42 voor de amberboom.
De amberboom (Liquidambar styraciflua) is een bladverliezende loofboom die in het najaar een prachtige herfstverkleuring heeft. Er is gekozen voor de boom met een smalle kroon.

Planning uitvoering

De uitvoering van de werkzaamheden vindt gefaseerd plaats. Op maandag 5 januari 2009 wordt begonnen met fase 1 (Koetsiersweg nr. 2 t/m 24 en Palfreniersweg nr. 1 t/m 66). De werkzaamheden bestaan uit het kappen van de perenbomen en het terugplaatsen van de nieuwe amberbomen. Naar verwachting nemen de werkzaamheden ongeveer drie weken in beslag. De vervolgfasen staan gepland voor de volgende twee winters.