CliniClowns tvserie: De Reiskoffer en het Geheim van de Paarse Kamer

18/12/2008 11:01

Cliniclowns Nederland

Amersfoort, 18 december 2008

Nieuwe CliniClowns kinderserie: De Reiskoffer en het Geheim van de Paarse Kamer

Van maandag 5 januari t/m 2 maart 2009 zendt de AVRO wekelijks om 11.45 uur op Z@ppelin de nieuwe tiendelige CliniClowns kinderserie De Reiskoffer en het Geheim van de Paarse Kamer uit. Bij het schrijven van het script zijn zieke kinderen betrokken en mochten ruim 70 zieke kinderen meespelen als figurant. De serie is geproduceerd in samenwerking met Palm Plus Producties en is de vierde kinderserie van CliniClowns. Met deze spannende serie biedt CliniClowns afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte of handicap thuis en in zorginstellingen.

De Reiskoffer en het Geheim van de Paarse Kamer

De mysterieuze schurk CC houdt de Nederlandse regering in zijn greep. CC eist miljoenen euro's losgeld van de minister-president anders verandert Nederland in een grote chaos.

Gelukkig schiet de magische Reiskoffer te hulp. Samen met de CliniClowns Dikkie en Pop en de kinderen uit de Paarse Kamer van het ziekenhuis flitst De Reiskoffer overal naartoe om noodsituaties op te lossen. Zal het hen lukken om CC tegen te houden?

Bij de totstandkoming van de serie werden zieke kinderen betrokken. Op Neuzenroode.nl, de online belevingswereld van CliniClowns, werd de kinderen via een schrijfwedstrijd gevraagd welke avonturen zij graag zouden zien in de serie, waarna een aantal van hun ideeën in het scenario werd verwerkt. Ruim 70 Neuzers (bezoekers van Neuzenroode.nl) mochten meespelen als figurant. Neuzer Patricia (12) zag haar idee in de serie verwerkt:

'Ik heb iets bedacht wat de kinderen van de Paarse Kamer dan gaan doen zodat de boeven Nederland niet laten overstromen'. Daarnaast kreeg Patricia een hoofdrol in één van de filmpjes van 'The making of', de prijswinnende scenarioschrijvers mochten allemaal een filmpje maken over wat er achter de schermen gebeurt. Deze filmpjes en diverse andere extra's staan op de dvd van de serie die verschijnt na uitzending op televisie. Deze dvd wordt uitsluitend verspreid via zorginstellingen, scholen voor langdurig zieke kinderen en mytyl-tyltylscholen.

Stichting CliniClowns Nederland

Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd, de tv-serie met dvd en door de verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.cliniclowsn.nl