Gemeente Helmond


Start reconstructie Heistraat 1e fase

Op 5 januari a.s. start de gemeente met de reconstructie van de Heistraat (1e fase).

Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de Tolpost tot aan de Jan Stevenstraat. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de in de grond aanwezige kabels en leidingen en het opnieuw bestraten van de Heistraat. De totale werkzaamheden duren ongeveer 14 weken

Op 5 januari zullen de trottoirs en de parkeervakken aan beide zijden van de Heistraat, vanaf de Tolpost tot aan de Jan Stevenstraat worden verwijderd. Vanaf 12 januari gaan de werkzaamheden aan de kabels en leidingen starten. In het gedeelte van Tolpost tot aan de Wolfstraat wordt dan o.a. de water- en gasleiding vervangen. Zodra de nutsbedrijven over het gedeelte Tolpost - Wolfstraat gereed zijn, wordt de nieuwe bestrating aangebracht.

Na de werkzaamheden van de nutsbedrijven in het gedeelte Tolpost tot aan de Wolfstraat zal de gas- en waterleiding worden vervangen in het gedeelte Wolfstraat-Jan Stevenstraat. Ook hier zal de bestrating van de rijbaan pas zal worden verwijderd wanneer de huisaansluitingen worden overgezet op de nieuw aangebrachte gas en waterleidingen. Na deze werkzaamheden van de nutsbedrijven zal ook de gemeente hier beginnen met het aanbrengen van de nieuwe bestrating.

De gemeente doet er alles aan om de woningen en winkels tijdens deze werkzaamheden zo goed als mogelijk bereikbaar te houden. Enige overlast is helaas niet te vermijden.