Gemeente Dongen


Nieuwjaarsreceptie 5 januari van 19.30 tot 22.00 uur

Maandag 5 januari 2009 bent u van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongen. Vanaf 19.30 uur staan de deuren van het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62 voor u open. Via de achterzijde bereikt u de Centrale hal. De nieuwjaarsreceptie duurt tot 22.00 uur. Graag verwelkomen wij u om met ons het glas te heffen op 2009. We hebben een bijzondere verrassing in petto! Vanaf deze plaatst wenst het gemeentebestuur in ieder geval fijnen feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Vrijwilligersprijzen
Vaste prik tijdens de nieuwjaarsreceptie is de bekendmaking van de winnaars van de Vrijwilligersprijzen. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst reikt de prijzen aan hen uit. Drie bijzondere personen en organisaties zijn genomineerd, te weten:

Vrijwilliger van het jaar:

Con Loomans
Vanwege zijn inzet voor de Zonnebloem, de Volckaert en de maaltijddienst van de Stichting Welzijn Ouderen is Con Loomans genomineerd voor de Vrijwilligersprijs. Naast het bezorgen van maaltijden begeleidt hij activiteiten van de Zonnebloem en legt deze vast op video. Het resultaat presenteert hij tijdens de jaarlijkse filmmiddag. Ook de tv-uitzendingen van de Volckaert zijn van de hand van de heer Loomans.

Johan Groenendaal
De heer Johan (Han) Groenendaal maakt kans op de Vrijwilligersprijs omdat hij drie ochtenden per week onmisbaar is als vrijwilliger van het Cambreur College. Daarnaast begeleidt hij een dagdeel per week de gasten van zorgboerderij Ora et Labora en bezoekt hij regelmatig bewoners van de GGz-instelling Jan Wier.

Jannemieke Verhagen
Mevrouw Jannemieke Verhagen is met haar 24 jaar de jongste genomineerde. Zij zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap van s Gravenmoer, onder andere als bestuurslid van het Oranje Comité en de Heemkundekring Des Graven Moer. Ze is verder actief binnen de jeugdtennis van TC de Wiel en de kinderactiviteiten van de Gereformeerde kerk s Gravenmoer. Het afgelopen jaar heeft ze drie weken als vrijwilligster gewerkt in Oeganda voor de organisatie Children Sure House. Hiervoor heeft ze in Nederland diverse sponsoracties georganiseerd, zodat ze daar niet met lege handen aankwam.

Vrijwilligersorganisatie van het jaar:

Wereldwinkel
De Wereldwinkel Dongen wordt geheel gerund door vrijwilligers. Samen zorgen zij voor de bemensing van de winkel, de inkoop, pakketten maken, etaleren, het technisch beheer van de winkel, publicaties en nieuwsbrieven en het besturen van de organisatie. Ze vormen een hecht team dat probeert de mens in de derde wereld een goed bestaan te garanderen.

Vereniging Indië Militairen
De Vereniging Indië Militairen zorgt door het organiseren van activiteiten voor een goede band tussen oud-militairen die jarenlang ver van huis zijn geweest om hun land te dienen en daarvoor weinig waardering ondervonden. Ook zorgt de vereniging voor de nabestaanden van hun leden.

Stichting Dorpsfeest
De Stichting Dorpsfeest Klein-Dongen-Vaart organiseert al twaalf jaar een grandioos feestweekend voor alle inwoners van Klein-Dongen-Vaart. De stichting slaagt er elk jaar weer in een uitgebreid sport- en feestprogramma voor jong en oud te bedenken. Iedereen doet mee, van maxi cosi tot aan rollator. Zon weekend bouwt bruggen tussen de verschillende generaties in het dorp.