Gemeente Valkenswaard

wegen in januari

Onderhoud wegen in januari

In de periode vanaf maandag 5 januari aanstaande vindt onderhoud plaats aan diverse wegen in de gemeente Valkenswaard. Het gaat om werkzaamheden van uiteenlopende grootte; sommige werken nemen maar enkele dagen in beslag en andere meerdere weken. In dit bericht vindt u informatie over de werken die begin januari van start gaan. Overigens is de haalbaarheid van de vermelde planningen afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer kan de startdatum opschuiven.

Herstraten/vernieuwen gedeelte Bergstraat
Op maandag 5 januari aanstaande wordt gestart met het herstraten van een groot deel van de Bergstraat in Dommelen. Het gaat om het deel vanaf de brug over de Dommel tot aan de Kerkakkerstraat. De werkzaamheden bestaan uit het herstellen en/of vernieuwen van de bestrating van de rijbaan en van de trottoirs aan beide zijden van de weg. De fietsstroken zullen worden uitgevoerd in rode klinkers zoals nu al het geval is op het gedeelte van de straat vanaf de Kerkakkerstraat tot aan het Brouwerijplein. In totaal zullen de werkzaamheden 12 weken in beslag nemen, dus tot en met 20 maart.

Verkeersmaatregelen
Vanwege het werk moet de Bergstraat vanaf 5 januari tot en 20 maart 2009 worden afgesloten voor al het doorgaand verkeer vanaf de brug over de Dommel tot aan de Kerkakkerstraat. De afsluiting geldt ook voor (brom)fietsers. Het verkeer wordt vanuit Valkenswaard omgeleid via: Dommelseweg, Nieuwe Waalreseweg, Tienendreef, Brouwerijdreef. Ook de busdiensten volgen in deze periode de omleidingsroute.

De aannemer streeft ernaar om bedrijven en instellingen aan de Bergstraat zo goed mogelijk bereikbaar te houden voor klanten en bezoekers. Om de overlast te beperken wordt het werk in fasen uitgevoerd, zodat telkens maar een klein gedeelte van de straat echt open ligt.

De planning is als volgt:

Vanaf brug Dommel tot aan toegangsweg watermolen

in week 2 en 3 (5 t/m 16 januari)

Van toegang watermolen tot Norbertusdreef

in week 4 (19 t/m 23 januari)

Norbertusdreef tot Groenstraat

in week 5 t/m 7 (26 januari t/m 13 februari)

Groenstraat t/m het Laar
(Toegang Het Laar/Martinusplein voor autoverkeer in week 7 en 8 via tijdelijke openstelling fietspad vanaf Norbertusdreef)

in week 7 en 8 (9 t/m 20 februari)

Het Laar tot Sneeuwklokje

in week 10 en 11 ( 2 t/m 13 maart)

Sneeuwklokje tot Kerkakkerstraat

in week 12 (16 t/m 20 maart)

Werkzaamheden bermen deel Zeelberg
In de periode van donderdag 8 tot en met maandag 26 januari vindt onderhoud plaats aan de grasbetontegels in de bermen van een gedeelte van de Zeelberg. Het betreft het gedeelte van de Zeelberg vanaf de kruising met De Vest in zuidelijke richting tot aan het driehoekig plein (richting de Drie Bruggen en Leenderbos). In verband met de werkzaamheden moet in genoemde periode dit deel van de Zeelberg afgesloten worden voor doorgaand verkeer.

Herstraten aansluiting Kapelweg op Hoeverdijk
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 januari aanstaande wordt de aansluiting van de Kapelweg op de Hoeverdijk in Borkel en Schaft herstraat.

Meer informatie
Bij de meer omvangrijke werken, zoals aan de Bergstraat en de Zeelberg, ontvangen de direct aanwonenden vooraf een brief van de gemeente of de aannemer met informatie over de verkeersmaatregelen en de bereikbaarheid van hun pand.

Met vragen kunt u terecht bij de toezichthouder op het bestratingsonderhoud, de heer F. Kloor van RA Infra. Hij is (vanaf 5 januari) telefonisch bereikbaar via nummer 040-2076163.