Gemeente Heemskerk


dinsdag, 23 december 2008

Breedslaglaan en deel Maerten van Heemskerckstraat heringericht

Op maandag 5 januari 2009 start de gemeente Heemskerk met de herinrichting van de Breedslaglaan en een deel van de Maerten van Heemskercklaan (vanaf de Breedslaglaan tot aan de J.W. van Veenstraat).

De weg wordt ingericht als 30 km-zone en er worden fietsstroken aangebracht. Tevens wordt de rijbaan voorzien van nieuwe klinkers. Door het aanbrengen van fietsstroken kan er ter hoogte van het politiebureau en de Baptistenkerk niet meer geparkeerd worden langs de weg. Om voldoende parkeergelegenheid te kunnen bieden heeft de gemeente het voornemen een tijdelijk parkeerterrein aan te leggen tussen de huisnummers 43 en 45. Bij het nieuwe gemeentehuis worden deze parkeerplaatsen gecompenseerd. Verder wordt het trottoir plaatselijk opnieuw bestraat.

Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. Fase 1 omvat het gedeelte vanaf de kruising Breedslaglaan/J. Vermeerstraat tot en met Breedslaglaan huisnummer 2. Deze fase duurt ongeveer drie weken. Fase 2 strekt vanaf huisnummer 2 tot de kruising Maerten van Heemskerckstraat/J.W. van Veenstraat en zal direct na de eerste fase starten en ongeveer drie weken duren. De verwachting is dat het werk half februari 2009 gereed is.
Voor vragen kunt u terecht bij de toezichthouder de heer K.R. Schorea, telefoonnummer 0251-256861.

---