Politie Hollands Midden

Datum: 5 januari 2009

Politie Hollands Midden Politie neemt drie rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle drie waren ze betrokken bij een ongeval. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden reed vrijdag 2 januari rond 19.50 uur een 32 jarige vrouw met haar auto tegen een boom op de Dr. Lelylaan. Waarschijnlijk nam ze komende vanaf de Barnsteenstraat de bocht te ruim. Er was alleen materiële schade. Wel had de vrouw gedronken. Als beginnend bestuurster kwam ze bij haar ademanalyse tot 355 ug/l. Zondag 4 januari rond 19.50 uur hield een 60 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn haar auto niet in de bocht van de Hofvlietweg. Zij kwam op de andere weghelft en botste daar tegen een automobilist uit Nijkerk. Het bleef bij materiële schade. De vrouw bleek gedronken te hebben. De uitslag van haar ademanalyse was 635 ug/l.

In Aarlanderveen raakte zondag 4 januari rond 03.40 uur een 24 jarige man uit Nieuwkoop op de Nieuwkoopseweg met zijn auto van de weg. Er was geen persoonlijk letsel. De man bleek te hebben gedronken. Zijn ademanalyse kwam tot 790 ug/l. Het was voor hem niet de eerste keer dat hij voor het rijden onder invloed met de politie in aanraking kwam. In juni 2007 werd hij met 465 ug/l. betrapt.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog elf bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder en in één geval om een minderjarige bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Leiden ( 8x ), Zevenhoven, Hazerswoude - Rijndijk en Gouda.

Noordwijk Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft zondag 4 januari om 01.15 uur een 18 jarige Rijnsburger aangehouden op verdenking van mishandeling van een 39 jarige portier van een uitgaansgelegenheid op de Grent. De Rijnsburger was kort daarvoor uit de uitgaansgelegenheid gezet nadat hij tegen andere bezoekers was opgesprongen. De Rijnsburger bleef op het terras staan ook nadat hij was weggestuurd door de portier. Toen de portier de deuren wilde sluiten liep de Rijnsburger opnieuw het terras op richting de deuren waarna hij werd tegengehouden. De Rijnsburger sloeg hierop de portier in het gezicht. De verdachte werd daarna aangehouden. Een 20 jarige Rijnsburger bemoeide zich met de aanhouding en werd eveneens aangehouden.

Noordwijk Inbraak en pogingen inbraak bij winkels In de avond van vrijdag 2 of de nacht van zaterdag 3 januari is ingebroken bij een kapperszaak aan de Bomstraat. Men heeft de schuifdeuren opengebroken waarna er uit de winkel onder meer geld en een I-pod werd gestolen. Bij een hobbywinkel aan de Gasthuissteeg is het gebleven bij een poging. Evenals bij twee winkels aan de Hoofdstraat. Ook hier werd geprobeerd binnen te komen door de deuren open te wrikken. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Voorhout Inbraak en pogingen inbraak bij winkels In de avond van vrijdag 2 of de nacht van zaterdag 3 januari is geprobeerd in te breken bij vier winkels aan het Oosthoutplein. Men heeft geprobeerd de voordeur of achterdeur open te wrikken. Bij een vijfde winkel is het de inbreker(s) wel gelukt binnen te komen. Er werd onder meer geld weggenomen. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding voor uitgeven vals geld Een 14 jarig meisje uit Den Haag is zondag 4 januari rond 18.45 uur in het Centraal Station aangehouden nadat ze daar een vals bankbiljet van 50 euro bij een loket van de NS probeerde te wisselen. Het meisje zit voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Leiden Aanhouding voor bezit harddrugs De politie heeft zaterdag 3 januari rond 13.40 aan het Papagaaisbolwerk een 45 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij was in het bezit van 15 bolletjes met cocaïne en 6 bolletjes heroïne. De politie sluit niet uit dat hij daar in handelde. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee om te verschijnen voor de rechter.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 januari rond 03.30 uur heeft de politie drie mannen aangehouden op de Breestraat. Een 19 jarige inwoner van Leiden en twee inwoners van Utrecht van 19 en 20 jaar. Zij worden ervan verdacht een 42 jarige Leidse portier van een horecagelegenheid op de Breestraat mishandeld te hebben. Bij de aanhouding uitte de 19 jarige Utrechtenaar enkele bedreigingen en beledigingen in de richting van een politiefunctionaris. De drie mannen zouden zich in de horecagelegenheid misdragen hebben en daarom verwijderd te zijn. Hier konden zij zich echter niet in vinden en zochten de confrontatie met de portier op. De mannen zijn meegenomen naar het bureau ter verhoor. Zaterdagmiddag rond 14.00 uur zijn zij weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Aanrijding snorfiets en auto Zaterdagmiddag 3 januari rond 16.20 is een 45 jarige snorfietsster uit Leiden op de Kooilaan, ter hoogte van het kruispunt met de Surinamestraat, ten val gekomen. Zij werd opgeschrikt toen passagier uitstapte uit de auto van een 36 jarige automobilist uit Leiden. Zij kon de openslaande deur ontwijken, maar verloor hierbij de macht over het stuur. Met een ambulance is zij vervoerd naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp, waar zij behandeld werd aan een gat in haar hoofd en een gekneusde hand.

Leiden Aanrijding auto en fietsster Zondagavond 4 januari rond 18.30 uur is een 62 jarige fietsster uit Leiden aangereden op de Herensingel. Zij fietste over de Lusthoflaan en wilde linksaf de Herensingel opfietsen. Daarbij heeft ze een 24 jarige automobilist uit Leiderdorp, die komende van de Kooilaan over de Herensingel reed in de richting van de Oude Herengracht, over het hoofd gezien. Met letsel aan haar achterhoofd en aan een elleboog is de Leidse per ambulance vervoerd naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. In afwachting van de ambulance is de weg een uur volledig afgesloten geweest. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Aanrijding twee scooter Zondagavond 4 januari rond 21.30 uur zijn twee scooterrijder uit Oegstgeest, van 48 en 17 jaar, betrokken geweest bij een aanrijding op het Noorderplantsoen. De 48 jarige kwam uit de richting van het Schuttersveld, reed door het park langs molen de Valk en wilde de Nieuwe Beestenmarkt oprijden. Bij het kruispunt van het fietspad kwam uit de richting van de Lammermarkt de 17 jarige. Hierbij zijn beide heren in botsing gekomen. De 17 jarige heeft hierbij zijn pink gebroken.

Oude Wetering Aanrijding auto en fiets Zondagmiddag 4 januari rond 17.15 uur is een 15 jarige fietsster uit Oude Wetering aangereden op de Alkemadelaan. Zij reed op de rotonde en werd over het hoofd gezien door een 20 jarige automobiliste uit Utrecht. De fietsster is per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd, waar zij behandeld is aan nek- en beenklachten.

Moerkapelle Verdachten voor bedreiging aangehouden De politie heeft vrijdag 2 januari rond 21.00 uur op een camping aan de Bredeweg twee daar verblijvende mannen van 22 en 23 jaar aangehouden. Een 35 jarige man uit Schiedam was daar door het tweetal met messen bedreigd. De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Waarder Slachtoffer van verkeersongeval overleden Een 39 jarige man uit Utrecht is zondag 4 januari aan zijn verwondingen overleden in het Utrechts Medisch Centrum. De man en zijn 31 jarige vriendin raakten woensdag 31 december rond 11.15 uur door nog onbekende oorzaak met hun auto in het water langs de Groendijck. De auto kwam daar op z'n kop te liggen. Met een tractor van een buurtbewoner en de brandweer werd de auto op de wal getrokken. De toestand van de vrouw is nog kritiek.

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft zondagochtend 4 januari twee Gouwenaren van 19 en 22 en een Reeuwijker van 17 jaar aangehouden. De drie raakten met elkaar in gevecht op de Zeugstraat. Volgens de 22 jarige Gouwenaar liep hij met vrienden toen de twee andere verdachten hen zonder aanleiding begonnen te duwen en uit te schelden. Deze twee verdachten bleken onder invloed te zijn van alcohol.

------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------------