Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht, 05-01-2009

Boksbeugel

AMERSFOORT Een 14-jarige jongen uit Amersfoort is zondag 4 januari met de politie in aanraking gekomen omdat hij deel uitmaakte van een groepje jongeren dat vuurwerk richting een ijsbaan aan de Bisschopsweg gooide. De jongen werd gecontroleerd en had een boksbeugel in zijn jaszak zitten. Hij verklaarde het illegale wapen op wintersportvakantie te hebben gekocht. Het ding is in beslag genomen.

Alcoholcontrole

LEUSDEN De politie heeft zondagmorgen 4 januari omstreeks 00.30 uur een alcoholcontrole op de Randweg gehouden. Geen van de 25 gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken.

Net teveel

AMERSFOORT Een 44-jarige man uit Hoevelaken is maandag 5 januari aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd omstreeks
01.55 uur gecontroleerd op de Wiekslag en moest blazen. De blaastest wees uit dat de man meer dan de wettelijke limiet had gedronken en dus werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij 235 ug/l in zijn lichaam had.

Aangehouden voor poging inbraak

AMERSFOORT De politie heeft zondag 4 januari drie mannen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Liendersteweg.

Omstreeks 19.25 uur belde een getuige de politie omdat zij glasgerinkel had gehoord en onbekende mannen zag op de galerij van de woningen. Agenten zochten in de omgeving naar verdachten en troffen op de Fazantenstraat een auto aan met daarin drie mannen. De mannen, een 32-jarig inwoner van Nijmegen, 34-jarige man uit Barneveld en een 43-jarige man uit Amersfoort, voldeden deels aan het door de getuige opgegeven signalement en twee van hen bleken - na controle van hun gegevens- veelpleger te zijn. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek. In de auto waarin ze zaten, werd inbrekerswerktuig gevonden. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.