Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.10 uur

Utrecht, 05-01-2009

Automobilist loopt twee keer tegen de lamp

MAARSSEN Een 28-jarige automobilist uit Utrecht werd zondag 4 januari omstreeks 07.30 uur gecontroleerd op de Rijksweg A2.

Bij het aanspreken bleek sprake van alcohol en moest hij mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat hij 215 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van twee uur. Na afhandeling van deze zaak, mocht hij het bureau weer verlaten. Politiemensen zagen hem instappen in zijn auto en tegen de verplichte rijrichting de Safariweg oprijden. Hij reed over de Verbindingsweg en de Straatweg met een snelheid van ongeveer 120 km/u., waar 50 is toegestaan. Op de Sportparkweg werd hij aan de kant gezet en moest hij weer mee naar het bureau. In verband met de overschrijding van de snelheid met meer dan 50 km/u werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt nu proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het rijverbod, het rijden in verboden rijrichting en voor de snelheidsovertreding.

Portemonnee gerold

HARMELEN Een 46-jarige man uit Harmelen heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee.

De man kwam zondag 4 januari omstreeks 03.00 uur thuis en stalde zijn fiets in de berging aan Claushof. Plotseling voelde hij dat hij van achteren werd vastgepakt een naar de grond werd gewerkt. Hij voelde dat zijn portemonnee werd gerold en dat twee personen daarna hard wegrenden richting de Wilhelminalaan. Door de duisternis en door het feit dat de twee personen achter hem waren gebleven, is er geen signalement bekend. De politie heeft de diefstal in onderzoek. Eventuele getuige(n) worden gevraagd te bellen naar de politie, telefoon 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

MAARSSEN Een 31-jarige automobilist uit Amsterdam is zondag 4 januari omstreeks 04.05 uur betrapt op een forse snelheidsovertreding.

Politiemensen klokten hem op de Rijksweg A2 met een snelheid van ongeveer 160 km/u waar 90 is toegestaan. Hij gaf als verklaring voor zijn te snelle rijden, dat hij graag snel thuis wilde zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontrole

WILNIS Bij een radarsnelheidscontrole zondag 4 januari tussen 15.00 en 17.00 uur op de provinciale weg N212 zijn negen bestuurders betrapt. Er passeerden 636 bestuurders de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u waar 80 is toegestaan.

Betrapt op rijden onder invloed

ABCOUDE Een 21-jarige automobilist uit Abcoude is zondag 5 januari omstreeks 03.10 uur betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen hem rijden over de Hoogstraat en bij een controle bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 275 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.