Politie Groningen

Maandag 5 januari 2009

Provincie Groningen, 05-01-2009

Groningen: inbrekers op heterdaad gepakt

De politie heeft zondagmorgen in een winkel aan de Vismarkt in Groningen twee inbrekers aangehouden. Getuigen belden 112 en vertelden de meldkamer dat er op dat moment werd ingebroken in bedrijfspand. De Groningers (23 en 27 jaar) waren nog druk bezig toen agenten bij het pand aankwamen. Ze waren druk met inbrekersspullen in de weer en konden op heterdaad worden aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Hoogezand: automobilist met zwaailamp rijdt hond aan

Een 35-jarige automobilist uit Sappemeer heeft zondagnacht in de Mansholtstraat in Hoogezand een hond aangereden. De 25-jarige eigenaar van de hond verklaarde dat de bestuurder met hoge snelheid door de straat reed. Agenten zagen dat de Sappemeerster in zijn auto een blauwe zwaailamp had gemonteerd. Deze lamp moest hij direct van zijn voertuig halen. De eigenaar van de hond doet aangifte.

t Zandt: aanhouding na woningbrand

De brandweer en politie zijn zondagnacht ingezet bij een woningbrand aan de Hink Oostingstraat in t Zandt. De brand ontstond nadat de twee bewoners onenigheid met elkaar hadden gehad. De 28-jarige vrouw en de 34-jarige man zijn door het ambulancepersoneel behandeld. De bewoonster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht en moest daar ter observatie. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand. In dat kader is de man aangehouden. De woning raakte fors beschadigd.

Groningen: vrouw beroofd van tas

Een 75-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag op de Populierenlaan in de stad beroofd van haar schoudertas. Twee nog onbekende fietsers reden naar de vrouw toe, waarop een van de twee verdachten de tas van de schouder van het slachtoffer trok. De daders gingen er met de tas vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrouw met vals geld opgepakt

Een 24-jarige vrouw uit Sappemeer is zondagmorgen op het Stationsplein in Groningen aangehouden. De verdachte probeerde met een vals biljet van 50 euro bij een kiosk af te rekenen. Alert personeel waarschuwde de politie. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: man met boetes levert auto in

Een 26-jarige man uit Bierum werd zondagavond op de Amstelstraat in Winschoten tijdens een verkeerscontrole langs de kant van de weg gezet. Het viel de agenten op dat de auto geen linker buitenspiegel had. Tevens bleek de uitlaat van het voertuig lek. De bestuurder kreeg twee bekeuringen uitgereikt. Ook bleek hij nog een bedrag van ruim 370 euro aan geldboetes open te hebben staan. De boetes kon hij niet betalen en daarom moest hij volgens de procedure zijn auto inleveren tot het moment dat hij zijn schulden heeft ingelost.