Politie Zuid-Holland-Zuid

090105 Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 05-01-2009

MET SLOK OP ACHTER HET STUUR

DORDRECHT Een 60-jarige automobilist uit Zwijndrecht werd zondagavond 4 januari door de politie op de N3 gecontroleerd. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de man 600 ug/l waar 220 ug/l strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

POLITIE TREFT 4 KILO HEROÏNE EN VERSNIJDINGSMIDDEL AAN

DORDRECHT/MOERDIJK - De politie reed zondagavond 4 januari op de Rijksweg A16 toen zijn in werden gehaald Franse auto. Aangezien de politie een en ander niet vertrouwde werd besloten de auto aan de kant te zetten. Dit lukte uiteindelijk op de A17 nabij Moerdijk. Het bleek dat in de auto een 21-jarige en een 23-jarige inwoner van Frankrijk zaten. Bij nadere controle van de auto trof de politie 4 kilo heroïne aan en 30 kilo versnijdingsmiddel.
De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De drugs is inbeslaggenomen en de auto is veiliggesteld aan het politiebureau.

27-JARIGE RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

DORDRECHT Een 27-jarige inwoner van Dordrecht is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 januari zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed op het Wiardi Beckmanplantsoen toen hij door de politie werd gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en beginnend bestuurder. Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg buiten het proces-verbaal nog een boete voor het rijden met gladde banden.

POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE

ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 4 op maandag 5 januari een alcoholcontrole gehouden op de Brugweg en de Karel Doormanlaan. In totaal hebben 889 bestuurders geblazen waarbij er 2 in overtreding waren. Één daarvan moest zijn rijbewijs invorderen omdat hij een beginnend bestuurder is.