KNHS


Jessica Mendoza wint Grote Prijs Indoor Wierden 30 december 2008

Op maandag 29 december werd de laatste dag van Indoor Wierden International verreden. Het Hippische festijn staat al jaren op de internationale kalender en sluit traditioneel het springjaar voor de ponys af. Het grote deelnemersveld zorgde voor lange en spannende dagen. Ook het internationaal aantal deelnemers dat naar Manege Vossenbos in Wierden trekt, groeit. Als afsluiting werd maandagavond de Rikkert Afbouw Grote Prijs verreden.

Hoogtepunt op de afsluitingsdag is de Grote Prijs. Topruiters en amazones uit Europa, die zich in de loop van de week hebben gekwalificeerd, strijden in deze rubriek voor mooie prijzen. De strijdlust zat er bij de 29 deelnemers sterk in en ook bij het publiek. Langs de kant werd er sterk aangemoedigd en gejuicht. Een kenmerkend iets tijdens de concoursen in Manege Vossenbos. Deelnemers en publiek herkennen ieder jaar de gezelligheid en de gemoedelijke sfeer.
Parcoursbouwers Henk Ekkelenkamp en Marinus Vos zorgden voor een pittig, maar spannend parcours. De barrage leverde uiteindelijk acht deelnemers op waarvan twee Nederlanders; Rens Spreuwenberg en Kirsten Rikkert. Voor Kirsten Rikkert uit Enter is het bijna een thuiswedstrijd. Afgelopen zaterdag tijdens de eerste kwalificatie, mocht zij zich opstellen als winnaar met haar troef Romantico RAG v. Kantjes Ronaldo
Tijdens de Grote Prijs waren haar kansen op de overwinning groot. Ze reed een erg sterke eerste ronde wat haar een plek in de barrage opleverde. Zij moest als voorlaatste starten en wist dat ze foutloos en onder de 41 seconden moest blijven. Ze reed een zeer nette barrage met de tactiek kort wenden wat haar een tijd van 36.96 sec. opleverde. Op dat moment zou dat de overwinning betekenen. Nog één amazone kon dit verbeteren. Als laatste kwam de Engelse amazone Jessica Mendoza aan de start. Zij reed in Wierden al vele prijzen bij elkaar, dus was een gewaagde
concurrent voor Kirsten. Jessica reed op snelheid en wist nog bijna twee seconden van de tijd van Kirsten te halen. De klok stopte op 35.09 sec en met de foutloze ronde, kon Jessica Mendoza met Tixylix zich opstellen voor de overwinning. Zij mocht 2000,- en een mini laptop in ontvangst nemen. Kirsten Rikkert ging met haar tweede plaats met 1500,- naar huis.
Indoor Wierden International was voor de 12-jarige amazone pas haar derde internationale wedstrijd. De 10-jarige merrie Tixylix is haar eerste internationale pony die ze slechts 5 maanden op stal heeft. Ik was erg gespannen toen ik de ring in ging en wilde alleen maar zo snel mogelijk rond komen. Aldus Jessica Mendoza. Ze wordt getraind door haar vader, die nooit internationaal heeft gereden. Als doel stelt ze het rijden van Europese kampioenschappen, zowel bij de ponys, als straks bij de paarden.

Finales
Naast de Grote Prijs, werden maandag ook alle finales verreden. De klasse M/D werd op naam geschreven van Bo Gaakeer. De Gelderse amazone wist al het hout te laten liggen en zette een hele scherpe tijd neer van 27.79 sec. Tweede werd Wim Wielheesen. Hij kwam krap 3 seconden te kort op Bo Gaakeer. Derde werd de Nijverdalse amazone Inge Biemolt. Zij reed Pitchoun de Civry foutloos rond en was nog geen seconde langzamer dan Wim Wielheesen.

In de klasse Z/ZZ ging Kelly Jochems met Jolly Couer met de overwinning naar huis. Tweede werd Amber Feijen, net voor Bart Lips die derde werd.
In de finale van de lichte tour ging de winst naar Julia Kringstad. Zij sleepte eerder prijzen in de wacht tijdens Indoor Wierden International. Met haar 15-jarige Coco Nut, wist de Zweedse 1 honderdste van een seconde voor Kevin Jochems met de 9 jarige Spririt te blijven. Derde werd de reserve kampioen van de Grote Prijs, Kirsten Rikkert. Met haar pony Zebrano RAG wist zij aan te sluiten bij het groepje nullers en knap een seconde voor te blijven op de GP kampioen Jessica Mendoza die vierde werd.

Voor meer informatie en uitslagen zie www.eschruiters.nl