Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 05-01-2009

Meisje en mannen aangehouden

VIANEN Een 17-jarige meisje uit Utrecht, twee mannen van 18 en 19 jaar eveneens uit Utrecht en een 19-jarige man uit Vianen zijn zondag 4 januari omstreeks 21.45 uur aangehouden.

De vier worden verdacht betrokken te zijn geweest bij woninginbraken in Vianen. De auto waarin de vier zaten, was gezien bij een woninginbraak en toen politiemensen de auto weer zagen rijden werd deze op de Prins Bernhardstraat aan de kant gezet. In de auto werden goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren van de woninginbraken. De auto is in beslag genomen. De vier zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Betaald met vals briefje van 50

VIANEN Politiemensen werden zondag 4 januari omstreeks 16.45 uur verzocht te komen naar een winkel aan de Edisonweg in Vianen.

Klanten hadden daar afgerekend met een vals bankbiljet van 50 euro. Uit onderzoek bleek dat een 63-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Asperen bij de kassa goederen afrekenden met diverse bankbiljetten van 50 euro. Bij het controleren van de biljetten bleek één biljet vals te zijn. Het bankbiljet is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. Na het vastleggen van de gegevens, mochten de man en vrouw weer gaan.