Gemeente Valkenswaard

geld voor ontspanning

Extra geld voor ontspanning

Hebt u moeite met het betalen van contributie voor een vereniging, abonnementsgeld of cursusgeld? Wilt u graag een keer met het gezin naar een pretpark of een theatervoorstelling? De gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre kunnen u daarvoor vanaf 1 januari 2009 een subsidie verstrekken. Het is mogelijk jaarlijks een tegemoetkoming van EUR 100,- per gezinslid te ontvangen.

Tegemoetkoming kosten

Met ingang van 1 januari 2009 treedt de verordening Stimuleringssubsidie Maatschappelijke Participatie in werking. De subsidie helpt inwoners met een laag inkomen deel te nemen aan sociale, sportieve, educatieve of culturele activiteiten. De tegemoetkoming is onder andere bedoeld voor:


· abonnementen (o.a. zwembad, theater, bibliotheek)


· contributies (o.a. sport)


· cursusgeld (o.a. educatie, muziek, creatieve vorming)


· buitenschoolse activiteiten of schoolkosten voor kinderen


· bezoek aan theater, bioscoop en zwembad


· patiëntenverenigingen


· volkstuintje en visakte


· telefoonkosten en kosten internet.

Rechtopbijstand.nl

De hoogte van uw inkomen en uw vermogen bepalen of u gebruik kunt maken van de Stimuleringssubsidie Maatschappelijke Participatie. Deze inkomensgrens en vermogensgrens zijn onder andere te raadplegen op www.rechtopbijstand.nl. U kunt voor vragen ook telefonisch contact opnemen met de medewerkers van het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur op telefoonnummer 040 - 2083444 of mailen naar
werkeninkomen@valkenswaard.nl.

Aanvraagformulieren

U ontvangt de subsidie alleen als u deze zelf aanvraagt. Aanvraagformulieren voor de subsidie kunt u telefonisch opvragen bij het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur op telefoonnummer 040 - 2083444, afhalen bij de balies van uw gemeentehuis of downloaden via www.rechtopbijstand.nl. Beoogd is de aanvraagformulieren zo eenvoudig mogelijk te maken en een minimaal aantal bewijsstukken erbij te vragen zodat u snel en gemakkelijk een aanvraag kunt doen.

Alternatief

De gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre willen iedereen met een laag inkomen zoveel mogelijk laten meegenieten van activiteiten in de omgeving. Zij vinden het belangrijk dat contacten met anderen in de samenleving worden gestimuleerd. Met de inwerkingtreding van de verordening Stimuleringssubsidie Maatschappelijke Participatie vervalt de bestaande mogelijkheid voor bijzondere bijstand in deze kosten voor de gemeenten Heeze-Leende en Valkenswaard en de Bijdrageregeling Welzijnactiviteiten van de gemeente Waalre. De nieuwe regeling wordt gezien als een passend en toereikend alternatief.