Gemeente Son en Breugel


Akkoord bereikt over sporthal Son en Breugel

30 december hebben Sportstichting HTC Son en Gemeente Son en Breugel een ruimtelijk en financieel akkoord bereikt over de realisatie van een sporthal.

---

Naast de realisatie van de sporthal wordt in dit akkoord tevens invulling gegeven aan het verder ontwikkelen en optimaliseren van het sportpark. Dit akkoord is vandaag bekrachtigd met de ondertekening van een intentieverklaring door beide partijen.

In deze intentieverklaring hebben de sportstichting en de gemeente afspraken gemaakt over de primaire verantwoordelijkheden van beide partijen.

De gemeente is primair verantwoordelijk voor:

* De aankoop van een deel van de tennishal;
* De bouw van de sporthal;

* De aanhechting met het resterende deel van de tennishal;
* Het bouwrijp maken van de noordoost hoek ten behoeve van de aanleg van twee holes;

* De parkeerplaats en hoofdentree aan de oostzijde van het sportpark Gentiaan.

De sportstichting is primair verantwoordelijk voor:
* Het verplaatsen van de bestaande golfholes 2 en 5 en het optimaliseren van de golfholes 3 en 4;

* Renovatie van de bestaande kunstgrashockeyvelden en de aanleg van een derde kunstgrashockeyveld;

* Het verplaatsen van de tennisbanen 9 en 10 en van de cricketkooi en de daarbij behorende voorzieningen.

De gemeente heeft voor de realisatie van de sporthal een bedrag beschikbaar van

EUR 3.500.000,--. Daarnaast is het college van burgemeester en wethouders bereid om de gemeenteraad voor te stellen een eenmalige bijdrage aan de sportstichting te verstrekken van EUR 500.000,--. Dit bedrag dient om de maatregelen te realiseren, die onder de primaire verantwoordelijkheid van de Sportstichting vallen.

De gemeente is vanwege de realisatie van de sporthal mede verantwoordelijk voor de logistieke en veiligheidsmaatregelen op het sportpark Gentiaan. De gemeente stelt hiervoor maximaal EUR 40.000,-- beschikbaar aan de sportstichting voor de algehele uitvoering.

"Ik ben blij met deze grote stap in de richting van de realisatie van een sporthal op een toekomstbestendig sportpark Gentiaan. Hiermee worden zowel binnen- als buitensporten op het sportpark geconcentreerd. De financiële bijdrage van de gemeente vind ik een belangrijke, maatschappelijke investering in ons dorp", aldus wethouder Judith Verschelling.

Het streven is om eind februari aanstaande een akkoord op hoofdlijnen gereed te hebben, dat is gebaseerd op de intentieverklaring.