Gemeente Castricum

Gemeentelijke onderscheiding voor voorzitter van Storeyclub +, Emergo en Apicius

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Castricum in Café Borst in Bakkum reikt burgemeester Emmens maar liefst drie keer de gemeentelijke waarderingsspeld uit. John Kok voorzitter van de Storeyclub+, tweesterrenrestaurant Apicius en muziekvereniging Emergo worden om uiteenlopende redenen gewaardeerd. Gemeen hebben zij dat zij zich op positieve wijze hebben onderscheiden in en voor de gemeente Castricum.

John Kok, voorzitter van Storyeclub +

De heer Kok is al jaren een van de drijvende krachten achter de Storey Plus in Akersloot. Hij is niet alleen een actieve voorzitter, maar ook sleutelbeheerder van het Storey Club. Elke dag ook in het weekend weer opent de heer Kok de deuren en s avonds sluit hij weer af. Nu al ruim 10 jaar.

Met het programma dat mede door de heer Kok ontwikkeld en uitgevoerd wordt, is de Storey Plus een belangrijke voorziening voor de jongeren tot 16 jaar in Akersloot. Kok kent de jeugd goed en weet ze op een prima manier bij de programmering in de Storey Club te betrekken. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat de jongeren zelf actief aan de slag gaan. In het jongerencentrum is een nieuw internetcafé, dat door vrijwilligers van de Storey Plus en jongeren gerund wordt. Er is een speciaal internetteam, dat voor onderhoud en nieuwe spellen zorgt. Dit allemaal op initiatief van meneer Kok. Daarnaast heeft Meneer Kok er voor gezorgd dat de Storey Plus samen met gemeente en andere instellingen voorlichtingsavonden o.a. over alcohol en drugs heeft georganiseerd.

Apicius

Het tweesterrenrestaurant van de heren De Winter heeft Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet. De keuken van Chef-kok Thorvald is hoogstaand en Gaylord en zijn staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun vakkennis op het gebied van wijnen.

Het is niet de eerste keer dat Apicius een onderscheiding in ontvangst mag nemen. Michelin plaatst 2 sterren voor de naam Apicius in hun beroemde gids. Gault-Millau onderscheidde Gaylord in 2008 met de titel Sommelier van het jaar. Het prestigieuze wijnvakblad De Winespectator was zo onder de indruk van de wijnkaart dat zij een Best of Award of Excellence toekenden. Naast het vakmanschap van de het restaurant staat Apicius bekend om zijn maatschappelijk ondernemerschap. De afgelopen twee jaar zijn de gebroeders De Winter actief op de jaarlijkse verwendag van Dijk &Duin. Mede dankzij hun medewerking konden de cliënten van D&D genieten van een gala in 2007 en een Mexicaans tuinfeest in 2008.

Emergo

Voor Emergo is dit een heel bijzonder jaar. Emergo is al 100 jaar lang een prachtige muziekvereniging. In het jubileumjaar gaf de muziekvereniging maar liefst 35 concerten. Het hoogtepunt was het optreden samen The Grimethorpe Colliery band en de uitvoering van het eigen muziekstuk Brass in het concertgebouw in Haarlem.

Emergo is niet zo maar een amateurmuziekvereniging. Onder leiding van dirigent Van Kooi (sinds 1990) staat Emergo voor hoge kwaliteit en wordt zij zeer gewaardeerd in de regio en ver daarbuiten. Emergo heeft bovendien een uitgebreid jeugdprogramma en zet zich in om jeugd en jongeren op actieve manier bij de vereniging en muziek te betrekken. Daarnaast is Emergo een welkom gezicht bij evenementen van de vele andere verenigingen en instellingen in onze gemeente.