Gemeente Zevenaar


Week 1

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 3 januari

Giesbeek

Show- en drumfanfare Red & Black

Maandagavond 5 januari

Zonnemaat Noord

basisscholen Carrousel en De Wissel

LAAT VUURWERK NIET SLINGEREN

Zoals u weet gebeuren er in Nederland, ondanks alle waarschuwende campagnes, nog elk jaar ongelukken met vuurwerk. Een groot deel van die ongelukken gebeurt op Nieuwjaarsdag en is het gevolg van het afsteken van vuurwerk dat in eerste instantie niet is afgegaan. Kinderen rapen dit op van de straat en steken het alsnog aan. Soms met ernstige gevolgen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, vragen wij u na het afsteken van vuurwerk de rommel op te ruimen. U kunt de opgeveegde rommel in het restvak van uw duobak kwijt. Vertrouwt u het niet helemaal, maak dan het afval even nat. Alvast bedankt voor uw medewerking.

STICHTING PROGRAMMARAAD OOST-GELDERLAND

De programmaraad adviseert de kabelexploitanten namens de kabelabonnees in alle 13 gemeenten in de Achterhoek en De Liemers en in de gemeente Brummen. De programmaraad is een wettelijk adviesorgaan, dat gestoeld is op de Mediawet. Zij adviseert over 15 televisie- en 25 radiozenders, het zogenaamde basispakket, die door de kabelexploitanten in principe in het programma-aanbod moeten worden opgenomen. Van de 15 televisiezenders zijn er reeds 7 wettelijk bepaald en van de 25 radiozenders zijn er 9 wettelijk voorgeschreven. Slechts om zeer zwaarwegende redenen kan een kabelexploitant hiervan afwijken. Naast dit basispakket adviseert de programmaraad ook vrijblijvend over de overige zenders die u via de kabel zou moeten kunnen ontvangen. Voor de huidige indeling van de radio- respectievelijk de televisiezenders verwijzen wij naar de teletekstpagina van het kanaal van de kabelexploitant.

Openbare vergaderingen

In de plenaire vergadering van 8 januari 2009 zal een conceptadvies voor de periode 2009-2010 voor zowel de radio als de televisie worden opgesteld, waarna in de plenaire vergadering van 3 maart 2009 de definitieve besluitvorming hierover plaatsvindt. Deze vergaderingen, alsmede de plenaire vergadering op 22 oktober 2009 zijn openbaar en worden gehouden in het Gemeentecentrum "Ons Huis", Beukenlaan 30 te Hengelo (G), aanvang 19.30 uur. Het adres van het secretariaat van de Stichting Programmaraad Oost-Gelderland is Garsenshof 33, 7231 LA Warnsveld.