Stadsdeel Amsterdam Centrum


Horecabeleidsplan goedgekeurd: nieuw horecabeleid Centrum

5 januari 2009

Het Horecabeleidsplan van stadsdeel Centrum is vastgesteld en treedt op 6 januari in werking. Horeca-uitbreiding en mogelijkheden voor ruimere openingstijden zijn nu per gebied, buurt en zelfs straat geregeld. Daarbij is rekening gehouden met de gevolgen voor het woon- en leefklimaat, de openbare orde en veiligheid. foto: Ron Zwagemakers

Horeca C

Waar nodig is ook gebiedsgericht beleid gemaakt voor terrassen. Voor de terrassen in de Jordaan geldt dat de sluitingstijden niet aangepast worden. Wel is afgesproken ze over een jaar te evalueren. Het nieuwe beleid geeft ook meer helderheid over welke vormen van zalenverhuur mogelijk zijn binnen de verschillende horecacategorieën. Daarnaast is een nieuwe horecacategorie ingesteld, de zogenaamde 'Horeca C'. Hiermee krijgen bepaalde culturele instellingen ruimere horecamogelijkheden, mits ondergeschikt aan hun culturele functie. Momenteel werkt het stadsdeel nog aan een voostel om deze nieuwe horecacategorie ook voor kleine musea mogelijk te maken.

Goedkeuring burgemeester

De burgemeester heeft zijn goedkeuring gegeven voor de volgende zaken, die in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) geregeld zijn: " Verruiming sluitingstijden alcoholschenkende bedrijven (omzetting naar avond- en nachtzaak). " Het verlengen van de proef met verlengde sluitingstijden van alcoholvrije zaken, met name fastfoodzaken, tot 06.00 uur. De gebieden waarbinnen onder voorwaarden gebruik gemaakt mag worden van een afkoeluur wijst de burgemeester aan zodra duidelijk is in welke gebieden meer dan 50% van de ondernemers mee doet. De verruiming van de sluitingstijden en het afkoeluur gaan per 1 april in. Ondernemers die een intentieverklaring voor een verruiming van hun openingstijden ingediend hebben, krijgen hierover schriftelijk bericht.

Kijk hier voor meer informatie en voor het downloaden van het stuk