Hoogheemraadschap van Rijnland


van Rijnland succesvol verlopen

Coalitiegesprekken hoogheemraadschap van Rijnland succesvol verlopen

De kiezer heeft zich eind november 2008 uitgesproken over de partijen, de lijsttrekkers en de programma's die deelnamen aan de waterschapsverkiezingen. Nu het oordeel van de kiezer bekend is, richt het hoogheemraadschap van Rijnland zijn blik op de toekomst. Een toekomst met een nieuw waterschapsbestuur.

Lijsttrekker Pieter Hellinga (verkiezingswinnaar CDA) heeft het voortouw genomen bij de vorming van een nieuw Dagelijks Bestuur (DB). Tijdens de coalitiegesprekken heeft Hellinga met name gesproken over de politiek-bestuurlijke onderwerpen die de komende tijd aan bod komen.

Dagelijks bestuur coalitie van 5 partijen

Hellinga noemt het onderhandelingsproces: `uniek voor de waterschappen. Er zal versterkt worden ingezet op de uitvoering van de plannen'. Na de eerste inventariserende gesprekken en een samen gevormde aanzet tot een breed gedragen bestuursprogramma met álle partijen, zijn ook de namen van de nieuwe hoogheemraden bekend. Het nieuwe dagelijks bestuur van dijkgraaf en hoogheemraden (D&H) bestaat uit:

* Pieter Hellinga - CDA (tevens loco dijkgraaf)
* Hans Pluckel - VVD

* Hans Schouffoer - Water Natuurlijk

* Aad Straathof - geborgde zetel van LTO

* Thea de Roos-van Rooden - PvdA

Voorzitter van het dagelijks bestuur is de door de kroon benoemde dijkgraaf Gerard Doornbos. Secretaris is Aart Haitjema, directeur van het hoogheemraadschap.

Hellinga presenteert het nieuwe bestuur en het coalitieprogramma op hoofdlijnen tijdens de eerste vergadering op 8 januari 2009.

U bent van harte uitgenodigd om 11.30 tot 12.00 uur bij het hoogheemraadschap van Rijnland aan de Archimedesweg 1 te Leiden. Dan zal het coalitie akkoord officieel ondertekend worden. 'Droge voeten, schoon water!'