Politie Kennemerland

Persberichten 4 januari

Kennemerland, 05-01-2009

Overval op winkel aan Genderenplein
HOOFDDORP, 3 januari - Een winkel aan het Genderenplein, die ook dienst doet als postagentschap, is om 09.15 uur overvallen door twee personen. Kort na opening bedreigden zij twee medewerksters en gingen er lopend met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De politie is direct een onderzoek gestart.

Duitse granaat uit WOII tot ontploffing gebracht IJMUIDEN, 3 januari - Op de Heerenduinweg, vlakbij de ingang van natuurpark Zuid-Kennemerland, heeft de politie om 15.30 een granaat gevonden. Dit gebeurde na een tip van een oplettende voorbijganger, die zag dat enkele jongeren vanuit het duingebied de granaat onder bladeren hadden verstopt. De politie heeft onmiddellijk de directe omgeving afgezet en een deel van de Heerenduinweg tijdelijk afgesloten voor verkeer. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is vervolgens ter plaatse gekomen. Het mortier is uit voorzorg direct ingegraven en korte tijd later tot ontploffing gebracht. De granaat was van Duitse makelij, met een lengte van 40 cm en een doorsnee van 10 cm, en afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog.

Agressieve man aangehouden
HAARLEM, 4 januari - Een 43-jarige man uit Haarlem is om 02.00 uur in de Kleine Houtstraat door de politie aangehouden vanwege bedreiging en belediging. De man begon politieagenten tijdens hun horeca-surveillance uit te schelden, en agressief te benaderen. Hij had overduidelijk veel gedronken. De man is ingesloten en overgebracht naar het bureau.

Aangehouden vanwege vernieling van fietsen
HOOFDDORP, 4 januari - Op de Taurusavenue heeft de politie om 05.30 uur twee mannen aangehouden, die kort daarvoor bezig waren fietsen te vernielen bij de bushalte van de Zuidtangent aan de Kruisweg. Het gaat om een 18-jarige man uit Nieuw-Vennep en een 19-jarige man uit Burgerveen. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken mannen aangehouden
HOOFDDORP, 4 januari - Op de Bosweg heeft de politie om 00.15 uur twee dronken Zweden aangehouden, 25 en 26 jaar oud, die bezig waren de heg van een hotel te vernielen. Zij zijn overgebracht naar het bureau. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt vanwege openbare dronkenschap en vernieling.

Man vernielt auto
HAARLEM, 3 januari - Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gaf op het politiebureau om 10.00 uur te kennen dat hij een overval of ander strafbaar feit zou gaan plegen. De man is ingesloten en kwam na consultatie door het Riagg weer vrij. Een slaapplaats was inmiddels voor hem geregeld. Voor het politiebureau begon hij om 13.00 uur eerst tegen het pand te plassen, en vervolgens een blok beton met een fietsbeugel eraan op een geparkeerd staande auto te gooien. Vervolgens is hij weer aangehouden en ingesloten.

Brand in schuur
HAARLEM, 3 januari - Een schuur op een terrein aan de Vijhuizerstraat vatte vlam om 20.45 uur. De brandweer heeft de brand geblust. Onduidelijk is vooralsnog wat de oorzaak van de brand is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser verwond aan hoofd
HEEMSTEDE, 3 januari - Op de Bronsteeweg is een 43-jarige vrouw uit Haarlem om 17.00 uur op de fiets tegen een verkeersbord gereden. Daarbij is haar hoofd geraakt en liep zij een ernstige verwonding aan haar oor op. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De politie onderzoekt het incident.

Rijden onder invloed (1)
HAARLEM, 4 januari - Een 61-jarige bestuurder van een auto uit Haarlem is om 00.15 uur aangehouden door de politie op de Gillis Schoolmeesterlaan vanwege rijden onder invloed. De bestuurder had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 2,06) dat zijn rijbewijs direct is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het
toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijden onder invloed (2)
HOOFDDORP, 3 januari - Op de Weg om de Noord is om 22.15 uur een 40-jarige automobilist uit Amsterdam door de politie aangehouden vanwege rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 2,17) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed (3)
HOOFDDORP, 2 januari - Op de Soderblomstraat heeft de politie om 16.00 uur een 50-jarige automobilist uit Hooddorp aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,83) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onverzekerde auto
HEEMSKERK, 2 januari - Op een parkeerplaats bij een bezinestration aan de A9 heeft de politie om 21.00 uur een 38-jarige man uit Haarlem in zijn auto aangehouden. De man zat coke te snuiven en bleek rond te rijden in een auto die niet verzekerd was. Hij is overgebracht naar het bureau. De coke is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken op snorfiets
NIEUW-VENNEP, 3 januari - Op de Luzernestraat heeft de politie om 04.00 uur een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden vanwege rijden onder invloed op een snorfiets. Hij had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,27) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken op bromfiets
HAARLEM, 3 januari - Op de Spaarndamseweg heeft de politie om 05.00 uur een 23-jarige man uit Haarlem op zijn brommer aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had zoveel gedronken (alcoholpromillage:
1,12) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld
HAARLEM, 2 januari - Tijdens een verkeerscontrole op de Spaarndamseweg heeft de politie om 16.00 uur een 35-jarige man uit Haarlem aangehouden vanwege het niet dragen van een gordel. Uit zijn auto kwam een flinke henneplucht. Die was afkomstig uit een boodschappentas die vol zat met henneptoppen. Tijdens verhoor op het bureau verklaarde de man dat hij in zijn woning nog meer planten had. In de badkamer van zijn woning stonden ruim 100 planten en werd geconstateerd dat hij illegaal stroom gebruikte. De kwekerij is ter plekke ontmanteld, en het energiebedrijf heeft de meter verwijderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kerstbomen in brand gestoken
IJMUIDEN, 2 januari - Op het Moerbergplantsoen heeft de politie om 21.30 uur twee jongens uit IJmuiden (18 en 19 jaar oud) aangehouden op verdenking van brandstichting. Zij hadden kerstbomen uit een bestelauto gehaald en deze naast de skatebaan in brand gestoken. Tegen beide jongens is proces-verbaal opgemaakt.