Het brein van het gebouw met het nieuwe webgebaseerde CentraLineAX

05/01/2009 12:26

Honeywell BV

Het brein van het gebouw" -

CentraLineAX voor een uitgebreide integratie

AMSTERDAM, december 2008 - In veel gebouwen zijn de meest uiteenlopende systemen tegelijkertijd in gebruik: voor verlichting, beveiliging, verwarming, klimaatregeling en nog veel meer. Doorgaans functioneren deze systemen autonoom, zonder op elkaar afgestemd te zijn, waardoor hoge meerkosten voor energie en beheer kunnen ontstaan. Met het nieuwe webgebaseerde CentraLineAX integratieplatform kunnen de verschillende systemen naadloos met elkaar, en eventueel met een overkoepelend automatiseringssysteem binnen het gebouw, worden verbonden. Ook de steeds belangrijker wordende integratie van verbruiksgegevens in bedrijfstoepassingen, zoals afrekensystemen, service- en onderhoudssystemen en facility management-systemen, wordt ondersteund. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor een energiekostenanalyse die rechtstreeks betrekking heeft op de verbruiker. Daarnaast maakt het platform het mogelijk processen van A tot Z te monitoren, automatiseren en optimaliseren, waardoor het energieverbruik aanzienlijk daalt en de bedrijfskosten ook sterk worden gereduceerd.

In het verleden was het tijdrovend en duur om verschillende systemen met elkaar te verbinden. Voor ieder gebruikt protocol moesten interfaces voor alle andere ingezette protocollen worden gemaakt. Elk van deze interfaces moest met speciaal daarvoor gemaakte softwaretools worden geconfigureerd en in bedrijf worden genomen. CentraLineAX slaat daarom een andere weg in: het platform ondersteunt direct gangbare communicatieprotocollen binnen het gebouw, zoals BACnet, KNX, Lon Works, M-Bus of ModBus. Extra protocollen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd. Zo kan men volstaan met één enkel integratieplatform, dat zogezegd als "het brein van het gebouw" opereert. Hierin komen alle systemen samen, en van hieruit worden ze centraal aangestuurd, gecontroleerd en bediend. Dankzij deze slimme techniek kan de integratie sneller, eenvoudiger en met gebruikmaking van minder hardware worden gerealiseerd dan voorheen, want door de uniforme AX-aanpak kan enorm veel tijd worden bespaard.

Het CentraLineAX integratieplatform beschikt over een geïntegreerde webserver en is niet aan een PC gebonden. Dat betekent dat ingewikkelde aanpassingen van het besturingssysteem en updates niet nodig zijn. Dankzij de webgebaseerde oplossing kunnen degenen die verantwoordelijk zijn voor de installatie op elk moment en vanaf elke plek met standaard browsers via CentraLineAX toegang krijgen tot de aangesloten subsystemen. Dit platform komt sterk voor de dag met lage bedrijfs- en onderhoudskosten en een uitstekende beschikbaarheid qua ruimte en tijd. Tegelijkertijd kan het probleemloos communiceren met PC-gebaseerde IT-systemen en databanken als SAP, Oracle of Microsoft SQL Server. Ook behoort rechtstreekse integratie in energiemanagementsystemen tot de mogelijkheden. Doordat beheerders van gebouwen hun energiebehoefte proactief managen en beïnvloeden, tarieven voor elektriciteit en water analyseren en zo de voorzieningen van het gebouw optimaliseren, worden de bedrijfskosten gedrukt.

CentraLineAX omvat het integratieplatform Hawk, de optionele bedieningssoftware ArenaAX en de configuratiesoftware CoachAX - een optimaal samenspel van de verschillende producten van CentraLine. De ervaring laat zien dat CentraLineAX door de integratie van afzonderlijke oplossingen in een gebouw tot één geoptimaliseerd totaalsysteem de kosten voor techniek, installatie, bedrijf en onderhoud met maar liefst 54 procent kan verminderen, hetgeen vooral voor grote gebouwen een enorm besparingspotentieel betekent.

Uitvoerige informatie biedt de CentraLine City op het internet op www.centraline.nl. Preciezer informatie over CentraLine krijgt u ook via telefoonnummer 020 565 6886 of via email: centraline-nl@honeywell.com.

CentraLine is een merk van Honeywell. Honeywell International is een gediversifieerd concern met een omzet van 38 miljard dollar, dat te boek staat als marktleider op het gebied van technologie en productie. Honeywell levert wereldwijd luchtvaartproducten en -diensten, gebouwbesturingstechnologieën (particulier en commercieel), producten voor de automobielindustrie, turboladers en speciale materialen aan klanten. Het bedrijf is gevestigd in Morris Township, New Jersey, VS. Aandelen worden verhandeld aan de beurzen van New York, Londen en Chicago. Meer informatie vindt u op www.honeywell.com.

Deze publicatie bevat bepaalde voorspellingen zoals omschreven in paragraaf 21E van de Securities Exchange Act (Effectenbeurswet) uit 1934. Alle uitspraken die niet gebaseerd zijn op feiten en die betrekking hebben op activiteiten, gebeurtenissen of ontwikkelingen die wij of onze bedrijfsleiding van plan zijn, verwachten, plannen, voorvoelen of waarvan wij geloven dat ze in de toekomst plaatsvinden of zouden kunnen plaatsvinden, zijn voorspellingen. Zulke uitspraken zijn gebaseerd op de aannames en inschattingen van het management in het licht van ervaringen en trends uit het verleden, actuele omstandigheden, verwachte toekomstige ontwikkelingen en andere relevante factoren. De voorspellingen in deze publicatie zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden, vooral economische, concurrentiespecifieke, technologische en overheidsfactoren, die invloed hebben op onze procedures, markten, producten, dienstverlening en prijzen. Zij moeten niet worden beschouwd als een garantie voor toekomstige prestaties en tegenwoordige resultaten. Ontwikkelingen en bedrijfsbeslissingen kunnen afwijken van de in onze voorspellingen geschetste.

CentraLine

Honeywell GmbH

Böblinger Strasse 17

D-71101 Schönaich

www.centraline.com

Contactpersoon voor de pers:

CentraLine, Honeywell B.V.

Martin Roozendaal

Laarderhoogtweg 18

1100 AR Amsterdam Zuidoost

Tel.: 020 5656 911 Fax.: 020 5656 600

Mail: centraline-nl@honeywell.com

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.honeywell.nl