Rechtbank 's-Hertogenbosch


Vijf mannen veroordeeld voor laffe overval in Gemert

âs-Hertogenbosch, 5 januari 2009 â De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft zojuist vijf mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het plegen van een overval op een 79-jarige man.

De vijf verdachten hebben zich volgens de rechtbank in augustus 2008 schuldig gemaakt aan een laffe overval op een 79-jarige man in Gemert. Twee van hen hebben het nietsvermoedende slachtoffer in de buurt van zijn huis overrompeld en geslagen, geboeid en bedreigd. Het slachtoffer heeft geruime tijd vastgebonden gezeten en heeft doodsangsten uitgestaan, terwijl de rest van de overvallers het huis doorzocht. Ze hebben uiteindelijk een flink bedrag aan dierbare sieraden meegenomen.

De rechtbank veroordeelde een 33-jarige man uit Someren tot een gevangenisstraf van drie jaar. Twee broers van 22 jaar en 31 jaar uit Sint Anthonis en Uden werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. De oudste broer kreeg ook een ontzegging van de rijbevoegdheid van twaalf maanden opgelegd voor het besturen van een auto zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. De rechtbank legde aan twee andere verdachten, ook broers van elkaar, gevangenisstraffen op van 30 maanden en 39 maanden. Deze 19-jarige man uit Vught en 29-jarige man uit Helmond zijn onder meer ook veroordeeld voor een diefstal uit een woning in Aarle-Rixtel.

De rechtbank veroordeelde de vijf verdachten eveneens tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer van ruim 3.300 euro.

De uitspraken zelf worden op een later moment gepubliceerd.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 5 januari 2009 Naar boven