Waterschap Rivierenland

Start inspraak waterbeheerplan 2010-2015

Vanaf maandag 5 januari tot en met maandag 16 februari 2009 ligt het ontwerp-Waterbeheerplan 2010-2015 van Waterschap Rivierenland ter inzage op de gemeentehuizen in het rivierengebied en het waterschapskantoor in Tiel. Het plan beschrijft welke taken het waterschap wil gaan uitvoeren in de periode van 2010 tot en met 2015. Iedereen kan op het plan reageren door een inspraakreactie in te dienen.

Veilige dijken, droge voeten, voldoende en schoon water: dat is waar het waterschap voor zorgt. De taken die daarmee te maken hebben, staan beschreven in een waterbeheerplan. Voor de jaren 2010-2015 is een nieuw plan nodig. Dat plan stelt het bestuur van het waterschap in het najaar van 2009 vast. Bij het opstellen van het ontwerpplan zijn al veel (belangen)organisaties betrokken geweest. Maar in de periode van 5 januari t/m 16 februari 2009 is het voor iedereen mogelijk om op het plan te reageren. Naast de papieren versie, die ter inzage ligt in de gemeentehuizen en het waterschapskantoor, is er ook een digitale versie van het waterbeheerplan beschikbaar op de website van het waterschap: www.waterschaprivierenland.nl.
Een inspraakreactie indienen op het ontwerp-Waterbeheerplan 2010-2015 kan per brief, per mail of mondeling. Meer informatie hierover staat op de website en in de documentatie bij het plan. Tegelijkertijd met Waterschap Rivierenland leggen ook andere overheden hun waterplannen ter inzage. Meer informatie daarover staat op www.nederlandleeftmetwater.nl.