Politie Zeeland


O-36-2009 Hardrijder krijgt flinke boete
Een 28-jarige Belg uit Ekeren heeft vannacht rond 00.25 uur een flinke boete opgelegd gekregen van de officier van justitie.
Op de Grote Markt in Goes gedroeg deze bestuurder zich al zodanig dat dit op de camera's waargebnomen werd door agenten van de Zeeuwse politie. Het kenteken van de auto werd doorgegeven aan agenten op straat. Zij wilden de bestuurder controleren, maar die ging er vandoor via het Tiendenplein en de Deltaweg. Op het laatste moment vloog de auto de toerit naar de A58 (richting Middelburg) op. Op de A58 liepen de snelheden soms op tot meer dan 170 kilometer per uur. De assistentie van collega's in Middelburg werd gevraagd om de auto aan de kant te krijgen en juist voor Vlissingen lukte dat ook. Door de agenten werd contact opgenomen met de officier van justitie. Die bepaalde dat de Belg een boete kreeg van 700 euro. Ook bleek uit onderzoek dat de man nog een boete had openstaan. Die werd er maar meteen bij afgerekend...

Z-37-2009 Inbraak Toversluis in 'Opsporing Verzocht'
Politie Zeeland toont dinsdag 6 januari 2009 in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' voor de tweede maal beelden van een inbraak in het bedrijf Toversluis in Sluis. De uitzending wordt uitgezonden op Nederland 1 van 21:50 uur tot 22:25 uur.

In Toversluis is onder meer een gokhal gevestigd, waar meerdere gokautomaten staan. Vorig jaar zijn in de gokhal diverse inbraken gepleegd. Hierbij zijn vele gokautomaten vernield en is een aanzienlijk geldbedrag ontvreemd.

Met behulp van een camerasysteem zijn er beelden opgenomen van de inbraak op dinsdag 7 oktober 2008. Op deze beelden is te zien dat twee verschillende daders zich de toegang tot het pand verschaffen. Deze daders hebben diverse gokapparaten met geweld geopend en het geld weggenomen. De daders hebben getracht het gelaat af te schermen door mutsen en capuchons te dragen, maar hun gezichten zijn toch te zien. Deze camerabeelden worden in de uitzending getoond.

Getuigen kunnen bellen naar de Opsporingstiplijn 0800-6070. De uitzending van Opsporing Verzocht wordt op woensdag 7 januari om 10:05 uur op Nederland 2 herhaald.

Aan deze zaak wordt op dinsdag 6 januari ook aandacht besteed op de Belgische televisie (VRT en Ketnet).