Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na bedreiging echtgenote

Publicatiedatum: 5-1-2009 13:19:28

ARNHEM - De politie heeft zondagochtend in een woning in de wijk Schuytgraaf de 41-jarige bewoner aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht bij een huiselijke ruzie zijn 43-jarige echtgenote met de dood te hebben bedreigd. De twee zouden na het uitgaan bij thuiskomst ruzie hebben gekregen over hun relatie. Nadat de man de bedreigingen zou hebben geuit belde de vrouw de politie. Die trof de Arnhemmer nog in zijn woning aan. Na het aanhoren van het relaas van de vrouw werd de man aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan. (09-001485)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Automobiliste aangehouden voor rijden onder invloed
Publicatiedatum: 5-1-2009 13:16:02

VOORTHUIZEN - De politie in Voorthuizen heeft zondagochtend 4 januari op de Apeldoornsestraat een 51-jarige bestuurster uit Wageningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw bleek bij een aanrijding te zijn betrokken. Daarbij was niemand gewond geraakt.

De Wageningse reed even na zeven uur over de Apeldoornsestraat en raakte door nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt. Hierbij kwam de vrouw via de middengeleider in botsing met een lantaarnpaal. Een blaastest wees uit dat ze te veel had gedronken. Hierop is de vrouw aangehouden. In het politiebureau werd een promillage 1.61 gemeten, dat is ruim drie keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.
(09-001493)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger huisverbod opgelegd na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 5-1-2009 12:54:39

WAGENINGEN - Een 35-jarige Wageninger heeft op donderdag 1 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man mag 10 dagen zijn woning niet in of contact opnemen met zijn huisgenoten. Het is het eerste huisverbod dat in de regio Gelderland-Midden werd opgelegd.

In de vroege ochtend van nieuwjaarsdag riep de 39-jarige vriendin van de Wageninger de hulp in van de politie nadat er in haar woning in het centrum van Wageningen ruzie was ontstaan. Daarbij zou de man zijn vriendin hebben mishandeld. Ook zou hij vernielingen in de woning hebben aangericht. Agenten troffen even later sporen van geweld in de woning aan, waarop de 35-jarige Wageninger werd aangehouden. De man is na verhoor vrijgelaten maar kreeg door de burgemeester een huisverbod opgelegd. Naast het huisverbod zal de man, evenals de overige huisgenoten, ook hulp worden aangeboden.

Terugdringen
Vanaf 01 januari 2009 is er wetgeving die het mogelijk maakt om een (potentiële) pleger van huiselijk geweld een huisverbod op te leggen. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. (09-000266)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053