Gemeente Wunseradiel


Klimaatstraatfeest: Uw straat kans op 5000 Euro!!

klimaatfeest

De campagne het Nationale Klimaatstraatfeest wil burgers enthousiast maken voor energiebesparing. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen.

We wassen zuiniger, rijden slimmer en isoleren ons huis. We pakken vaker de fiets, zetten de thermostaat een graadje lager en kopen spaarlampen. Zo besparen we energie en doen we meer voor het klimaat.

Maar we kunnen ook met de buren de handen ineen slaan en grootschaliger projecten opzetten. Wat te denken bijvoorbeeld van meer groen en speelruimte, één of meer deelauto's in de straat? Of als straat participeren in een fonds voor windenergie? Of ervoor zorgen dat de woningen in je straat, eventueel in samenwerking met je woningcorporatie, allemaal een A+ label krijgen?

De Provinciale Milieufederaties loven in iedere provincie een geldprijs van 5000 euro uit voor het beste straatidee! Het idee moet natuurlijk een goed voorbeeld vormen voor andere straten in het hele land!

Daarnaast kunnen straten een geweldig straatfeest winnen.

Alle bewoners van Nederland zijn uitgenodigd. Ze krijgen klimaatpunten voor energiebesparende initiatieven. Denk aan spaarlampen, isolatie en energiezuinige apparaten. Hoe meer buren samenwerken en hoe beter de initiatieven, hoe meer punten. En hoe meer punten, hoe groter de kans een straatfeest cadeau te krijgen.

Opgeven en meedoen gaat via www.klimaatstraatfeest.nl, dé centrale plek van de campagne.

In Friesland zijn al 60 straten actief. Doet uw straat ook mee?

De Friese Milieu Federatie roept mensen op om zich aan te melden. De eerste 3000 deelnemers krijgen een energiebesparingdoos ter waarde van 45 euro cadeau. Dit pakket bevat o.a. spaarlampen en een schudlamp. De beste straatinitiatieven maken kans op een geldprijs van 5000 euro. En natuurlijk maken deelnemers kans op één van de 500 straatfeesten op 16 mei 2009!