Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 05-01-2009

Teveel gedronken

UTRECHT Een 62-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vanmorgen op de Atoomweg in Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed.

Rond 01.45 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over Lage Weide rijden. Daarop kreeg de 62-jarige man een stopteken maar gaf daar geen gehoor aan. Uiteindelijk stopte de man toch en moest hij blazen. Op het bureau gaf de ademanalyse 560 bug/l aan. Met een bekeuring op zak en een rijverbod van zes uur werd de man heengezonden.

Man met drugs aangehouden

UTRECHT Een 37-jarige man is vannacht aangehouden omdat hij onder andere een twintigtal pakketjes, vermoedelijk drugs, in bezit had.

Rond 01.00 uur kregen agenten een tip dat een man drugs zou verkopen. Op de Marco Pootaan werd de betreffende man in een auto aangetroffen. Na controle van de gegevens van auto en bestuurder bleek dat de auto niet verzekerd was en dat de 37-jarige man uit Zoetermeer ook nog verschillende boetes had openstaan. De man werd aangehouden en na fouillering op het bureau kwam een twintigtal wikkels met vermoedelijk drugs tevoorschijn. Ook had de man een groot geldbedrag op zak. De man is ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Ter hoogte van de Europeaan is vannacht een 37-jarige man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde.

Agenten controleerden rond 01.00 uur de gegevens van de 37-jarige man uit Leiden. Hij bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingenomen. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij fouillering kwam ook nog een doosje tevoorschijn met daarin een wit en bruin poeder. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Gisteravond heeft zich op de Blitse Rating een aanrijding voorgedaan waarbij een aantal slachtoffers is vervoerd naar het ziekenhuis.

Rond 21.15 uur reed een 78-jarige man uit De Bilt met zijn auto vanuit richting centrum over de Blitse Rating. Een andere automobilist, een
18-jarige man uit Tilburg, kwam uit de richting De Bilt en wilde bij de verkeerslichten ter hoogte van de oprit A27 links afslaan. Daarbij kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Door de aanrijding reed de auto van de 18-jarige een verkeersbordenpaal uit de grond en kwam de auto in het gras terecht. De man raakte daarbij niet gewond.

De 78-jarige bestuurder en de andere twee inzittenden, een 40-jarige vrouw uit De Bilt en een 61-jarige man eveneens uit De Bilt, raakten bij de botsing wel gewond en werden overgebracht naar het UMC. Daar bleken de verwondingen van de inzittenden mee te vallen en mochten later die dag naar huis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Aanrijding tussen auto en fietser

UTRECHT Gisteravond is op de rotonde op de Nagestreefd bij een aanrijding tussen een auto en fietser een man ernstig gewond geraakt.

Rond 18.00 uur reed een 30-jarige vrouw uit Utrecht in haar auto richting de rotonde Pascalplein op de Gangesdreef in Utrecht. Op de rotonde zag ze een 23-jarige Utrechtenaar op de fiets over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Bij de botsing liep de fietser een ernstige hoofdwond op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeluk.

Winkeldiefstal

UTRECHT Gistermiddag rond 17.15 uur zijn twee minderjarige jongens aangehouden nadat zij een trui hadden gestolen bij de Bijenkorf.

Winkelpersoneel zag dat twee jongens met een trui de paskamer binnengingen. Na het verlaten van de paskamer hadden ze de trui niet meer bij zich. De trui was ook niet achtergebleven in de paskamer. Daarop werden de twee jongens, een 12-jarige uit Utrecht en een
14-jarige ook uit Utrecht, door winkelpersoneel aangehouden. De
12-jarige bleek inderdaad de trui aangetrokken te hebben. Beide jongens krijgen hun straf via Bureau HALT.

Rijden zonder rijbewijs met een slok op

UTRECHT Een 36-jarige automobilist is gisteren aangehouden omdat hij te veel had gedronken en niet beschikte over een rijbewijs.

Rond 05.30 uur werd een 36-jarige man uit Utrecht op de Amsterdamstraatweg met zijn auto aan de kant gezet en werd de man gevraagd ter controle te blazen. Tevens kon hij geen rijbewijs tonen. Uit de blaastest werd duidelijk dat deze meneer te veel gedronken had. Toen de man aangehouden werd begon hij de agenten uit te schelden en vervelend te doen. Daarop werd hij op gepaste wijze geboeid. Op het bureau mocht de man nog een keer blazen en daar blies hij 730 ug/l. De man bekende ook dat hij geen rijbewijs had. De auto is in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.