Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Erasmusspeld voor Hans Stravers

regiodirecteur van de stichting Laurens in de deelgemeente IJsselmonde

Op 18 december heeft Bram van Hemmen van het dagelijks bestuur namens de gemeente Rotterdam de Erasmusspeld Rotterdam uitgereikt aan Hans Stravers, regiodirecteur van de stichting Laurens in de deelgemeente IJsselmonde.

De uitr eiking van de Erasmusspeld vond plaats tijdens een feestelijke middag die Hans Stravers werd aangeboden door het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Laurens wonen, diensten en zorg, vanwege het feit dat hij afscheid nam als regiodirecteur.

Hans Stravers werd in de toespraak door Bram van Hemmen gekenmerkt als een stimulerend leider met een nimmer aflatende stroom van ideeën tot verbetering van de zorg. Door zijn enthousiasme is Hans in staat anderen mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. Hans is mede-initiator van een aantal samenwerkingsverbanden in de Rotterdamse zorg met het doel de kwaliteit van de zorg voor patiëntengroepen te verbeteren. Hans is initiatiefnemer van de ontwikkeling van vernieuwende zorgconcepten binnen Rotterdam. Een recent voorbeeld hiervan is Laurens Cadenza in IJsselmonde, dat zowel in de wijze van het combineren van functies, alsmede in de wijze van huisvesting een unicum in Rotterdam is op gebied van palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase). Laurens Cadenza is op 18 november officieel geopend door Koningin Beatrix.