NL vacaturebank voor wetenschappers slaat vleugels uit in 38 landen

05/01/2009 13:52

Academic Transfer

AcademicTransfer, de niche vacaturebank voor wetenschappers, heeft de Amerikaanse banensite Career.edu overgenomen. Met deze overname wordt AcademicTransfer actief in 38 landen voor de werving van wetenschappelijk personeel.

AcademicTransfer

AcademicTransfer is al 12 jaar actief als niche vacaturebank voor de werving van wetenschappelijk personeel. Dit doet zij voornamelijk voor de Nederlandse universiteiten, universitair medische centra en onderzoeksinstituten en sinds enkele jaren ook voor het bedrijfsleven. Zij heeft zich toegelegd op het bereiken van wetenschappers vanaf het niveau van promovendus. Het is de wens van Nederlandse vacaturehouders om hun vacatures in het buitenland meer zichtbaarheid te geven. De wens van de bezoekers van AcademicTransfer is om ook inzicht te krijgen in relevante vacatures buiten Nederland. De overname van Career.edu maakt het vervullen van beide wensen mogelijk.

Career.edu

Career.edu is een Amerikaanse vacaturebank die dezelfde doelgroep als AcademicTransfer bedient: promovendi, postdocs, onderzoekers, (universitair) docenten en hoogleraren. Naast de Verenigde Staten, is career.edu in nog 38 landen actief met de werving van wetenschappers. Door de overname, stijgt het aantal aangeboden vacatures naar meer dan 12.000 wetenschappelijke vacatures per jaar, die door meer dan 2 miljoen kandidaten worden bezocht.

Ambitie

AcademicTransfer gaat in eerste instantie de drie afzonderlijke platforms academictransfer.nl, academictransfer.org en career.edu koppelen, waardoor vacature- en CV-informatie uitwisselbaar en toegankelijk wordt. Daarnaast is het de ambitie van AcademicTransfer om in samenwerking met het Europese initiatief voor researchers 'Euraxess Nederland' en het Nederlandse Innovatieplatform het internationale uithangbord te zijn voor werving van buitenlandse kenniswerkers in het wetenschappelijke veld. Doel is om mondiaal vraag en aanbod van wetenschappelijk personeel inzichtelijk te maken en de kansen voor Nederlandse kennisinstellingen om buitenlandse wetenschappers te interesseren voor een baan in Nederland te maximaliseren.





http://www.academictransfer.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,