Arbocatalogus branche Verpleeg-,Verzorgingshuizen en Thuiszorg online

05/01/2009 13:53

CAOP

Vanaf eind december 2008 biedt de branche VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) - één van de grootste economische sectoren in Nederland - informatie over de aanpak van arbeidsrisico's in de branche online aan in de vorm van een digitale arbocatalogus. De Arbocatalogus VVT is bestemd voor alle werkgevers en werknemers in de branche VVT en toegankelijk via de website www.arbocatalogusvvt.nl.

De arbocatalogus behandelt de belangrijke arbeidsrisico's in verpleeg-, verzorgingshuizen en thuis-en kraamzorg. Per risico zijn richtlijnen, instrumenten en praktijkvoorbeelden overzichtelijk samengebracht.

Zo bevat de arbocatalogus meetinstrumenten en praktische tips om lichamelijke overbelasting te voorkomen, een werkpakket voor de aanpak van werkdruk, richtlijnen om besmetting met bacteriën en virussen te voorkomen. Ook is een recent ontwikkeld instructieprogramma voor het veilig werken met cytostatica opgenomen. De arbocatalogus zal actueel worden gehouden en waar nodig worden aangevuld.

De Arbocatalogus VVT is samengesteld door een samenwerking van de sociale partners in de branche, AbvaKabo FNV, ActiZ, De Unie Zorg en Welzijn, FBZ en NU '91, BTN en CNV Publieke Zaak.

Sociale partners hebben de Arbocatalogus VVT ter toetsing aangeboden aan de Arbeidsinspectie, die de arbocatalogus als referentiekader gebruikt bij de handhaving van de Arbowet.





http://www.arbocatalogusvvt.nl