Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van beroving met vuurwapen

Eindhoven, 05-01-2009 o Zondagavond rond 18.25 uur vond tussen de Julianastraat en Bernardplaats een beroving plaats onder bedreiging van een vuurwapen.

Rond die tijd fietste een 18-jarige Eindhovense man over het fietspad van de Julianastraat. Hij fietste in de richting van de Bernardplaats. Daar werd plotseling zijn weg versperd door drie personen. Deze liepen over het fietspad uit de richting van de Bernardplaats. Eén van de daders haalde daarop een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn jas. Hij bedreigde daarmee het slachtoffer en eiste geld. Hierna gingen de mannen met geld en een gsm er vandoor in de richting van de Willem de Zwijgerstraat. Eén van de mannen rende weg in de richting van het Lodewijk Napoleonplein.

Alle drie de daders zouden negroïde mannen zijn. De man met het vuurwapen was ongeveer 1.90 cm, slank postuur met zwart kort krullend haar. Hij droeg een donkerkleurige sjawl voor zijn mond, een zwarte lange jas met bontkraag en capuchon met daaronder een donkerkleurige broek. Dader 2 was ongeveer 1.80 cm, had een gezet postuur en had krullend halflang haar. Hij droeg een donkerkleurige trui met capuchon die hij op had met daaronder een wijde licht gekleurde broek. Dader 3 was ongeveer tussen de 1.80 en 1.85 en had een opvallend brede neus, lang donker haar met daarin donkerkleurige kralen (mogelijk rastavlechten). Deze man droeg een donkerkleurige jas. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Je kunt bellen met de politie in Eindhoven via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.