Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 5 januari 2009

* POLITIE HOUDT MAN AAN MET GESTOLEN FIETS

ROTTERDAM-CENTRUM - Naar aanleiding van een melding van cameratoezicht, zijn politiemensen op zondagavond om ongeveer half tien naar het schouwburgplein gegaan, waar een man een fiets zou stelen. Toen zij daar aankwamen zagen zij een man op een mountainbike rijden die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 32-jarige Rotterdammer gaf toe de fiets kort daarvoor gestolen te hebben. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* HOFPLEINVIJVERZWEMMERS BESTOLEN
ROTTERDAM-CENTRUM - In de vroege morgen van zondag, ongeveer drie uur, kreeg de politie de melding dat twee mannen aan het zwemmen waren in de Hofpleinvijver. Tegelijk zouden twee anderen de kleding van de zwemmers doorzoeken. Ter plaatse aangekomen kreeg de politie het bericht dat twee mannen waren weggelopen richting het Weena. Dat bleken de twee te zijn die de kleding hadden doorzocht. Toen zij in de gaten kregen dat de politie hen wilde aanspreken gingen zij er vandoor. Op hun vlucht gooiden zij diverse spullen weg. De politie wist de twee, een 20-jarige Rotterdammer en een 17-jarige man uit Capelle a/d IJssel, aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten voor diefstal.


* TWEEDE VERDACHTE AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Nadat zondagmorgen een 20-jarige verdachte was aangehouden voor het in brand steken van een bijenkast in het Heempark in Vlaardingen, is in de loop van de dag ook een tweede verdachte aangehouden. De twee hadden de bijenkast in brand gestoken waarbij vele bijen zijn verbrand. De eerste verdachte werd al snel na het voorval aangehouden op de Dr. Wiardi Beckmansingel en na onderzoek door de recherche is ook de tweede verdachte, een eveneens 20-jarige Vlaardinger aangehouden in zijn ouderlijk huis.


* WEEKENDARRANGEMENT
VLAARDINGEN - Een 20-jarige inwoner uit Vlaardingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Westhavenplaats aangehouden nadat hij ruzie had met een man die een opmerking maakte over zijn vriendin. Personeel van het SUS-team scheidde de beide mannen. Hierbij verzette de 20-jarige man zich. Dit werd gezien door zijn 18-jarige vriendin die vervolgens de medewerker van het SUS-team te lijf ging. Beiden zijn vervolgens door de politie aangehouden. Aan hen is het Weekendarrangement uitgereikt. Nadat de ouders van het meisje in kennis waren gesteld over de aanhouding van hun dochter kwam haar 53-jarige vader naar het politiebureau. Hij wilde zijn dochter zien. Toen hem werd medegedeeld dat dit niet mogelijk probeerde hij tot drie maal toe over de muur, die rondom het politiebureau is Vlaardingen staat, te klimmen. De man is vervolgens ook aangehouden voor openbare dronkenschap en ingesloten ter ontnuchtering.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongelukken onder invloed van alcohol terug te dringen hielden politieagenten zondagmorgen een alcoholcontrole op de Bosdreef. Tussen kwart voor zeven en acht uur zijn 89 automobilisten gecontroleerd. Eén bestuurder had teveel gedronken. Een Dortenaar van 18 jaar negeerde het stopteken waarna na een korte achtervolging de man op de oprit van de A16 werd staande gehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Hiervoor is hij bekeurd.
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 35-jarige Rotterdammer is in de nacht van zondag op maandag in een winkel aan de Rusthoflaan aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat er rond drie uur werd ingebroken stelden politieagenten een onderzoek in. In het pand werd achter een aantal kratten en onder een kleed de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor ander verhoor.


* PIZZABEZORGER BEROOFD; GETUIGENOPROEP
PRINS-ALEXANDER - Een 17-jarige Rotterdammer is zondagavond op de Anatole Franceplaats beroofd zijn portemonnee, onder bedreiging van een mes. De jongen had rond zeven uur een pizza bezorgd toen hij werd aangesproken door de verdachte met de vraag of hij geld kon wisselen. Toen hij aangaf dat hij dit niet kon bedreigde de jongen met een mes. Direct werd door gealarmeerde politieagenten een onderzoek in de omgeving ingesteld. Helaas kon de verdachte niet worden aangehouden. De politie is opzoek naar getuigen van deze beroving. Het signalement van de verdachte luidt: een jongenman in de leeftijd tussen de 19 en 20 jaar oud, ongeveer
1.75 meter lang en een donkere huidskleur. Hij was gekleed in een zwart jas met blauwe spijkerbroek en hij droeg een zwart/grijze pet. Als u getuige bent geweest of over informatie beschikt die betrekking heeft op deze beroving belt u dan 0900-8844. Als u anoniem wilt bellen maak dan gebruik van telefoonnummer 0800-9000.


* DRIE AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Drie Rotterdammers van 21,22 en 22 jaar oud zijn zondagmorgen aangehouden in een gestolen auto. Rond half zes zagen surveillerende agenten op de Schiekade een Audi rijden die als gestolen gesignaleerd stond. Na een korte achtervolging stopte de auto op de Coolsestraat waarna de inzittenden ervandoor gingen. Drie verdachten konden worden aangehouden. Twee kozen het hazenpad. De auto is in beslag genomen. De drie mannen zijn meegenomen voor verhoor.


* BRAND IN RESTAURANT
OOSTVOORNE - In een restaurant aan de Zanddijk is zondagavond brand uitgebroken. Rond zeven uur werd gemeld dat de zaak in de brand stond. De brandweer maakte 'grote brand'. Na enige tijd werd het sein 'brandmeester' gegeven. Salvage kwam om de woning te inspecteren. De eigenaar bleek op vakantie. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.


* VIER GEWONDEN BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Bij een aanrijding op de kruising van de Matlingeweg/Giessenplein en de toerit naar de A20 (Schiedam) zijn zondagavond, om ongeveer half acht, vier leden van een Vlaardings gezin gewond geraakt nadat hun auto in de flank was geraakt door een andere automobilist. Deze man, een 38-jarige Rotterdammer, bleek tijdens de aanrijding onder invloed te zijn van alcohol. Deze bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vier gezinsleden, twee volwassenen van 39- en 42 jaar oud en twee kinderen van 4- en 5 jaar, zijn met onbekend letsel overgebracht naar twee verschillende ziekenhuizen, het Erasmus Medisch Centrum en het Vlietland Ziekenhuis.


* TWEE PICK- UP'S GESTOLEN
SPIJKENISSE - De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van 2 auto's van het merk Dodge. De auto's zijn in de nacht van zondag op maandag vanuit een garage aan de Breeweg ontvreemd. Rond drie uur werd gemeld dat er werd ingebroken. Politieagenten troffen bij de garage een vernield rolluik aan en een kapotte personenauto. Uit de garage bleken 2 auto's te zijn ontvreemd. Personeel van de Forensische Opsporing stelden een ander onderzoek in. Door de eigenaar is aangifte gedaan van de diefstal.


* MAN IS RIJBEWIJS KWIJT NA GROVE SNELHEIDSOVERTREDING

ROTTERDAM - Politiemensen, die zondagmiddag om half vier op de A16 reden werden ingehaald door een auto, waarvan de snelheid veel hoger lag dan die van het overige verkeer. Nadat de snelheid werd gemeten bleek die honderdvijfenzestig kilometer per uur te zijn waar honderd is toegestaan. De automobilist, een 56-jarige man uit Rijswijk heeft toen een stopteken gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* MAN ERNSTIG GEWOND BIJ ONGEVAL
ROTTERDAM - Bij een meelfabriek aan de Brielselaan is maandagmorgen een werknemer ernstig gewond geraakt. Bij het verladen van een binnenvaartschip, rond kwart voor negen, is er van de lopende band een hoeveelheid diervoeder op een dak van een gebouw gevallen. Het dak kon het gewicht niet dragen en stortte naar beneden. De werknemer kwam onder het beton en liep zeer ernstige verwondingen op. Door brandweerpersoneel werd het slachtoffer vanonder het puin bevrijd. Hij is met een spoedtransport naar het Erasmus MC gebracht. Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt door de Arbeidsinspectie een onderzoek ingesteld.

Zondag 4 januari 2009

* AUTO'S VERNIELD; GETUIGEN- EN AANGIFTE-OPROEP

TARWEWIJK - De politie van district Zuid roep de hulp in van de burger! In de nacht van 2 op 3 januari zijn, zover nu bekend, 60 auto's vernield. Alle auto's zijn aan de straatkant, in de lengterichting, bekrast. De auto's stonden geparkeerd in de Stoppelstraat, de Tarwestraat, de Polslandstraat, de Gerststraat, de Katendrechtse Lagendijk, de Zwartewaalstraat en de Blankenburgstraat. De politie roept alle gedupeerden op om aangifte te doen! Dit kan persoonlijk aan het bureau Slinge of via internet. Zondag is gestart met het buuronderzoek. Daarnaast is de politie, nog opzoek naar getuigen. Als u informatie heeft of weet wie de vernieler(s) is en u bent nog niet benaderd door de politie, belt u dan met 0900-8844. Als u anoniem wilt bellen bel dan met 0800-7000.


* WANNEER BELT U 112
ROTTERDAM - Als elke seconde telt!! Op het moment dat u verdachte figuren ziet die rond een auto blijven hangen of opvallend vaak langsrijden of personen die langere tijd in een geparkeerde auto zitten, bel dan 112. Het klinkt niet als een spoedsituatie en dus bellen veel mensen in dit soort gevallen het 0900 nummer. Dit is een gemiste kans! Zeker in een wijk waar veel vernielingen, woninginbraken of auto-inbraken plaatsvinden is het heel waardvol om informatie over verdachte situaties zo snel mogelijk te horen. Hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe sneller zij erbij kunnen zijn. Samen kunnen we deze vorm van misdaad bestrijden.


* BIKETEAM VERRICHT AANHOUDINGEN IN DE NACHT

HELLEVOETSLUIS - Politiebikers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 personen aangehouden voor ondermeer vernieling en rijden met teveel alcohol op. Van vrijdagavond acht uur tot zaterdagmorgen 5 uur in de ochtend werd er door de bikers gesurveilleerd in het centrum. Vijf jongeren ( vier van 17 en één van 18) allen afkomstig uit Hellevoetsluis werden terhoogte van de Kooilaan aangehouden toen zijn dronken en in het bezit van diverse alcoholhoudende dranken, containers vernielden. Verder is een 20-jarige Hellevoeter aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en een 21-jarige stadsgenoot omdat hij de openbare rust verstoorde door schreeuwen. Tevens is er bekeurd voor wildplassen, rijden zonder verlichting en helm en alcohol drinken op de openbare weg.


* GETUIGENOPROEP AANRIJDING MET GEWONDE
SPIJKENISSE - In de ochtenduren van Oudejaarsdag vond er op de Hekelingseweg een aanrijding plaats waarbij een 72-jarige fietsster gewond raakte. Omstreeks tien voor half tien werd de fietsster aangereden op en oversteekplaats door een automobilist. De vrouw bleef gewond liggen en de automobilist reed door. Na behandeling in het ziekenhuis bleek de vrouw een hoofdwond en een hersenschudding te hebben. De politie is opzoek naar getuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie over dit ongeval bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* AANRIJDING MET AMBULANCE
PROVENIERSWIJK - Een 51-jarige Rotterdammer zag zaterdagmorgen rond elf uur op de Schiekade een ambulance met optische en geluidssignalen over het hoofd, waarna een aanrijding plaatsvond. De automobilist reed op de Proveniersstraat de Schiekade op en zag hierbij de ambulance, die geen patiënt vervoerde, te laat. Niemand raakte gewond.


* BRANDSTICHTER GEPAKT
VLAARDINGEN - Aan de hand van een goed signalement hield de politie zondagmorgen een 20-jarige Vlaardinger aan die kort ervoor brand had gesticht in het Heempark aan de Frank van Borselenstraat. Rond acht uur werd gemeld dat een houtenhuisje waarin bijen worden gekweekt in brand stond. Een oplettende getuige kon een goed signalement geven waarna de politieagenten naar de woning van de verdachte aan de Dr. Wiardi Beckmansingel gingen. Hier zagen zij de jongeman in het trappenhuis lopen. Toen de verdachte de agenten zag, verstopte hij zich en ging er vervolgens vandoor over de galerij om zo de flat aan de andere kant te verlaten. Helaas voor hem stond ook daar een agent die hem vervolgens aanhield. Hij is ingesloten voor ander verhoor.


* BRANDSTICHTERS VAN AUTO'S AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Met de aanhouding van twee inwoners uit Hellevoetsluis, een 20- een 21-jarige man, heeft de politie de brandstichters aangehouden die in de afgelopen nacht drie auto's in de brand staken. Rond tien voor half vijf werd de eerste brand gemeld van een auto die geparkeerd stond op de Oostdijk, vervolgens volgden een autobrand op de Moriaanseweg en de Jan Blankenstraat. Politieagenten stelden direct een onderzoek in en troffen in de wijk de Bonzen Hoeck diverse vernielde abri's aan. Van oplettende getuigen kregen de agenten te horen dat direct na de vernieling een klein wit model bestelauto was weggereden. Hierop werd de wijk afgesloten en alle auto's gecontroleerd. Rond tien voor vijf werd een soortgelijke auto aangetroffen op de Rijksstraatweg. De auto werd gecontroleerd waarna direct bleek dat beide inzittenden sterk naar de benzine roken. Hierop zijn beiden aangehouden op verdenking van brandstichting en vernieling. Ook de auto is inb eslag genomen. De bestuurder bleek ook nog teveel te hebben gedronken. Hier kreeg hij een apart proces-verbaal voor. De recherche zet het onderzoek voort.


* JONGEN ONWEL NA TEVEEL ALCOHOL
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel is zaterdagavond met spoed overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis na het drinken van teveel alcohol. De jongen, de op een feestje was in een woning aan het Hofje van Pauw, werd onwel en moest door personeel van de GGD beademd worden. Met behulp van het Mobiel Medisch Team werd de jongen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. De ouders zijn door de politie in kennis gesteld.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE CHARLOIS
ROTTERDAM - In de Tarwewijk, Charlois/Carnisse, de Slinge en op de metrostations Slinge en Zuidplein is zaterdagmiddag en -avond preventief gefouilleerd. Politieagenten fouilleerden in totaal 203 personen. Er werden geen vuurwapens of verdovende middelen aangetroffen.
Copyright © 2009 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer