Gemeente Medemblik

Bibliotheek Westfriesland oost gecertificeerd

De bibliotheek Westfriesland oost verzorgt vanuit zes vestigingen bibliotheekdiensten en is actief in veel kleine kernen. In december is de bibliotheek door een onafhankelijk instituut gecertificeerd. Een bibliotheek ontvangt dit certificaat wanneer ze naast goede kwaliteit ook een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van het bibliotheek(net)werk.

Bibliotheken werken steeds meer samen, bijvoorbeeld bij de aanschaf van boeken, dvd's en databases, diensten als de digitale vraagbaak al@din en activiteiten als de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek. Als gevolg daarvan wordt de kwaliteit van het bibliothekennetwerk als geheel steeds belangrijker. De gestelde eisen zijn gebaseerd op afspraken tussen de Vereniging Openbare Bibliotheken en de VNG.

De VNG is bij de certificering betrokken omdat gemeenten de belangrijkste subsidiegevers zijn van bibliotheken. Bibliotheken bieden daarvoor plaatselijk steeds meer ondersteunende diensten op informatief, educatief en cultureel gebied. Maar de bibliotheek is daarnaast ook belangrijk als lokale ontmoetingsplaats. Omdat het altijd nog beter kan, blijven we ons inzetten voor een goede dienstverlening voor u!