IZA Zorgverzekeraar maakt zich sterk voor Eerste Hulp

05/01/2009 15:11

Stichting Het Oranje Kruis

IZA Zorgverzekeraar is in 2009 official supporter van Het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis heeft als doel een zo breed mogelijke verspreiding van kennis van een verantwoorde Eerste Hulp. IZA onderkent hiermee dit belang en wil bijdragen aan deze doelstelling. Op 22 december 2008 ondertekenden de organisaties in Nieuwegein een intentieverklaring waarin dit is vastgelegd.

IZA zal de taken en activiteiten van Het Oranje Kruis ondersteunen en zal het belang van verantwoorde eerstehulpverlening bij haar verzekerden benadrukken. Beide organisaties zullen zich inzetten voor informatievoorziening over eerste hulp voor de IZA-verzekerden via nieuwsbulletins, de magazines en workshops over Eerste Hulp. De Stichting Koninklijke Nationale Organisatie voor Reddingwezen en Eerste Hulp bij Ongelukken 'Het Oranje Kruis' ontwikkelt leerstof voor eerstehulpverleners en instructeurs, verzorgt de examinering, bewaakt de kwaliteit en de geldigheid van het Diploma Eerste Hulp en daarmee verbonden certificaten en bevordert een brede verspreiding van kennis van Eerste Hulp onder de bevolking. In Nederland zijn ruim 260.000 mensen in het bezit van een geldig diploma Eerste Hulp.

IZA Zorgverzekeraar maakt deel uit van verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT). Samen behartigen zij de belangen van ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden en 800.000 schadeverzekerden. IZA is dé zorgverzekeraar voor de publieke sector en behoort elk jaar weer tot de top van zorgverzekeraars als het om klanttevredenheid gaat.