Gemeente Zaltbommel


Jaarwisseling rommelig maar onder controle 1 januari 2009 Jaarwisseling rommelig maar onder controle

De jaarwisseling is volgens Burgemeester Van den Bosch relatief goed verlopen. "Het was rommelig tijdens de jaarwisseling, maar we hadden het onder controle. Er zijn geen grootschalige verstoringen geweest van de openbare orde.", aldus de Zaltbommelse burgemeester. De deceptie van deze jaarwisseling noemt burgemeester Van den Bosch "het bekogelen van de brandweer".

Bekogeling brandweer een dieptepunt
Tijdens het blussen van een brandje op de Beukenstraat in Brakel is de brandweer bekogeld met bierflesjes en vuurwerk. Burgemeester Van den Bosch noemt het "onbegrijpelijk dat de eigen vrijwillige brandweerlieden, die zich inzetten voor hun plaatsgenoten, bekogeld worden". "Ik betreur dit in hoge mate. Ik heb ontzettend veel respect voor de vrijwilligers van de brandweer, die al dagen drukdoende zijn om de jaarwisseling goed te laten verlopen", aldus de burgemeester. De brandweer gaat aangifte doen van de bekogeling.

Schade openbare ruimte
De gemeente verwacht dat er meer schade aan de openbare ruimte is toegebracht dan tijdens de voorgaande jaarwisseling. Dit komt omdat er relatief veel brandjes zijn geweest. Mogelijk heeft de bestrijding van de grote brand in Ammerzoden hiermee te maken. Brandweerteams uit de gemeente Zaltbommel hebben namelijk geholpen bij de bestrijding van deze brand. Hierdoor was er tijdelijk minder brandweer in de gemeente Zaltbommel aanwezig en duurde het langer voordat de brandweer ter plekke was. De exacte schade wordt nog onderzocht door de gemeente.

Geen grootschalige verstoringen van de openbare orde Burgemeester Van den Bosch is tevreden over de openbare orde tijdens de jaarwisseling. Grootschalige verstoringen van de openbare orde, zoals in de jaarwisselingen voor 2007/2008, hebben zich niet voorgedaan. De positieve lijn van vorig jaar is voortgezet en de Zaltbommelse aanpak lijkt te werken. Volgens de Zaltbommelse burgemeester is het betrekkelijk rustig gebleven, mede dankzij het adequate optreden van de politie.
Geplaatst op: 1 januari 2009