Gemeente Hulst


Persbericht - 05.01.2009

Start werken Terhole

Deze week wordt gestart met de herinrichting van de Hulsterweg te Terhole. Het is 4 jaar geleden dat de rondweg Terhole officieel geopend. Sindsdien wordt het verkeer om het dorp heen geleid. De Hulsterweg kreeg daarmee een andere functie. Voorheen was de weg een drukke doorgaande weg. Tegenwoordig is het een dorpstraat geworden. Qua inrichting is de Hulsterweg in Terhole nog niet aangepast aan haar nieuwe functie. Maar dat gaat nu veranderen.

Nu de Hulsterweg niet langer een doorgaande weg is, maar een dorpstraat, wordt deze versmald.
Daardoor wordt er ruimte gecreërd voor de aanleg van trottoirs. Fietsers zullen gebruik gaan maken van de rijbaan. Het wegdek van de Hulsterweg is asfalt. Omdat in deze asfaltlaag al sprake is van behoorlijk spoorvorming, wordt over de gehele lengte van de Hulsterweg een nieuwe asfaltlaag aan te brengen. Verder zal er het nodige groen worden ingeplant.
De gehele straat in Terhole wordt ingericht als 30-km zone. Tijdens en na de werkzaamheden zal er een verbod voor vracht- en landbouwverkeer gelden. Het openbaar vervoer kan de bushalte gewoon blijven bereiken. Wel is voor de bushalte een andere bestemming voorzien. Deze wordt uiteindelijk ten noorden van het dorp geplaatst.

De werkzaamheden gebeuren in 2 fasen. De 1e fase omvat het gedeelte gelegen tussen de Notendijk en de noordelijke rotonde (zijde Kloosterzande). De 2e fase betreft het gedeelte gelegen tussen de Notendijk en de zuidelijke rotonde (zijde Hulst).

De werkzaamheden in de 1e fase worden uitgevoerd in de periode tot eind februari / begin maart 2009. Tijdens deze periode is het gedeelte van de Hulsterweg gelegen tussen de Notendijk en de noordelijke rotonde afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsverkeer.
De werkzaamheden in de 2e fase worden uitgevoerd in de periode van eind februari / begin maart tot eind mei 2009. Tijdens deze periode is het gedeelte van de Hulsterweg gelegen tussen de Notendijk en de zuidelijke rotonde afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsverkeer. Het kruispunt Hulsterweg / Notendijk maakt onderdeel uit van de 2e fase. Hiermee wordt gestart eind februari / begin maart 2009. Op dat moment wordt dit kruispunt afgesloten voor het verkeer.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Cindy van Driessche
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl