Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 05-01-2009

Opnieuw raken drie bestuurders hun rijbewijs kwijt in Roosendaal

ROOSENDAAL: Het regionale Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant heeft zondag opnieuw gecontroleerd op twee locaties (Antwerpsestraatweg en Burgemeester Schneiderlaan), nadat daar zaterdag al zes bestuurders hun rijbewijs mochten inleveren.

Zondag reden drie bestuurders op de Antwerpsestraatweg (maximaal 70 km/uur) meer dan 50 km/uur te hard. Twee van hen waren beginnende bestuurders. De hoogstgemeten snelheid bedroeg maar liefst 149 km/uur. Daarnaast werden op de Antwerpsestraatweg en de Burgemeester
Schneiderlaan twaalf bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die meer dan 40 km/uur te hard reden.

Twee mannen aangehouden na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 22-jarige man uit Roosendaal is zondagmiddag rond 15.00 uur gearresteerd, nadat zijn vriendin de politie had gebeld. De vrouw was door haar vriend in haar gezicht geslagen in hun woning in het stadsdeel Westrand. De Roosendaler is meegenomen naar het bureau.

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmiddag rond 16.30 uur een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld in hun woning in het stadsdeel Bergse Plaat. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie houdt drie mannen aan na vechtpartij in Klundert

KLUNDERT: De politie heeft zondagavond rond 19.45 uur twee broers uit Klundert (40 en 44 jaar) aangehouden wegens mishandeling. De twee zouden een 40-jarige Amsterdammer hebben geslagen waaraan de man een stevige hoofdwond overhield. Dat gebeurde bij de woning van de schoonzus van de jongste broer toen de Amsterdammer zijn kinderen kwam terug brengen na een weekendje. De man en de schoonzus zijn
gescheiden. Later heeft de politie ook de meegereisde broer van het slachtoffer, een 43-jarige Amsterdammer, aangehouden. Hij wordt ook verdacht van openlijk geweld en huisvredebreuk. Ook het slachtoffer wordt al verdachte beschouwd, maar is vanwege zijn hoofdletsel niet formeel aangehouden. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het incident.

Twee Rotterdammers gearresteerd na poging inbraak kerk

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie heeft maandagmorgen rond 02.30 uur twee Rotterdammers (34 en 46 jaar) aangehouden op het Kerkplein. Een zeer attente omwonende zag twee mannen lopen die haar verdacht overkwamen en belde de politie. Gealarmeerde agenten zagen een geparkeerde auto op het plein waarvan de ramen ontdooid waren. Vanaf de auto liepen voetstappen door de sneeuw naar de kerk. Kort daarna hoorden de agenten braakgeluiden bij de kerk en zagen de twee mannen naar buiten lopen. Het tweetal is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De auto waarmee de mannen vermoedelijk waren, bleek zondagavond gestolen in Rotterdam.

Politie start onderzoek naar brandstichting auto in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie onderzoekt de brandstichting van een
geparkeerde auto aan de Spuilaan. Dat gebeurde zondagavond kort voor 24.00 uur. De brandweer trof twee brandhaarden aan bij de uitgebrande Mercedes en gaat daarmee uit van brandstichting. Een andere
geparkeerde auto, een Opel, liep ook schade op. Deze auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan.

Twee Belgische drugstoeristen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Twee Belgen van 19 en 20 jaar zijn maandagmiddag kort voor 14.00 uur aangehouden op de Albert Cuijpstraat. Surveillerende agenten hadden eerder gezien dat de twee op de Antwerpsestraatweg een koffieshop waren binnengegaan. Het tweetal had twee zakjes hennep en een zakje hasj bij zich. Ze zijn meegenomen naar het bureau. De softdrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Auteur: Andre van den Hul