Waterschap Aa en Maas

waterschap Aa en Maas

Start inspraak waterplan waterschap Aa en Maas

We hoeven ons geen zorgen te maken over het water. Waterschap Aa en Maas houdt de komende jaren de dijken op sterkte, zuivert het afvalwater, houdt het water op het juiste peil voor landbouw en natuur en zorgt dat we droge voeten hebben. Dit staat in het concept Waterbeheerplan 2010-2015 van waterschap Aa en Maas dat vanaf 5 januari tot en met 16 februari ter inspraak ligt.

Het waterbeheerplan maakt inzichtelijk wat waterschap Aa en Maas de komende zes jaar, vaak in samenwerking met partners, gaat doen. Hoe het watersysteem en de afvalwaterketen op orde worden gehouden en waarin geïnvesteerd wordt om de maatschappelijke ambities voor water waar te maken. Naast de reguliere taken neemt het waterschap op vier maatschappelijke waterthema's extra actie. Veilig en bewoonbaar gebied, voldoende water, schoon water en natuurlijk water.

De taken die het waterschap uitvoert, zijn voor de meeste mensen in eerste instantie onzichtbaar. Maar daarmee niet minder belangrijk. Het beheer van water door waterschap Aa en Maas bepaalt namelijk mede dat mensen en dieren in Noordoost Brabant leven in een veilige, schone en prettige omgeving. Je betaalt daar als burger ook belasting voor. Daarom heeft iedereen het recht om in te spreken op de plannen van het waterschap. Deze liggen vanaf 5 januari tot en met 16 februari ter inspraak in gemeentehuizen en provinciehuis. Iedereen kan terecht voor meer informatie en om te reageren via het inspraakformulier op www.aaenmaas.nl/wbp