FloraHolland


FloraHolland Woonplant van de maand januari: Dracaena

FLORAHOLLAND, 5 januari 2009 (persbericht) - In de presentatieruimtes van FloraHolland Connect in Naaldwijk en Aalsmeer en bij de klokken van een aantal vestigingen is het actuele aanbod Dracaena te zien. De Dracaena, een tropische plant die de lege plek van de kerstboom goed kan opvullen, is Woonplant van de maand januari. Met extra aandacht voor de Woonplant van de maand wil FloraHolland haar inkopers attenderen op de promotieactie van Bloemenbureau Holland. Hiermee biedt de veilingorganisatie haar klanten de gelegenheid om tijdig aan de actie - gericht op de Nederlandse consument - aan te haken. In 2008 werden zo'n 22 miljoen Dracaena's via FloraHolland verhandeld.

Dracaena, van het Griekse woord `drakaina', betekent `vrouwtjesdraak'. De plant komt van oorsprong uit het westen van tropisch Afrika. Ze is opvallend door haar stam en bladstreepjes. Die kunnen uit meerdere kleuren bestaan, zoals wit, olijf- en mosgroen. Als kamerplant doet de Dracaena het onder vrijwel alle omstandigheden prima. Ze groeit goed door, is sterk en kan overal in huis neergezet worden, zowel in de zon als op donkere plaatsen.

De Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland om het positieve imago van kamerplanten te ondersteunen en de vraag naar kamerplanten bij de consument te stimuleren. Voor de maand februari staat de Bladbegonia op de planning.