Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 05-01-2009

Bredanaar aangehouden wegens beroving en mishandeling stadgenoot

BREDA: De politie heeft zondagmiddag in een woning in Breda een 21-jarige Bredanaar aangehouden in verband met de beroving en
mishandeling van een 17-jarige stadgenoot. Die werd in de nacht van Oud op Nieuw in de omgeving van de Graaf Hendrik III-laan van zijn fiets geslagen en beroofd van zijn pinpas door een onbekende man. De berover nam het slachtoffer onder dwang op zijn brommer mee naar een pinautomaat. Nabij een school aan de Ruusbroecstraat stopte de berover echter en sloeg de jongen zo hard dat hij even buiten westen raakte. De berover nam diverse spullen mee. Het slachtoffer wist, eenmaal bijgekomen, weg te rennen. Uit daaropvolgend recherche-onderzoek kwam de nu aangehouden verdachte naar boven. De 21-jarige Bredanaar is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man uit Etten-Leur gaat door het lint

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een 26-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man belde aan bij een woning aan de Kolgans, liep naar binnen en probeerde de de 20-jarige bewoner te slaan. Ook bedreigde hij hem en twee vrienden van de man met een mes. Het drietal vluchtte vervolgens de woning uit. De verdachte zou ook een stoel hebben vernield. De drie mannen hebben alle aangifte gedaan, varierend van poging tot dooslag/zware mishandeling,
bedreiging tot vernieling. Zij zeggen geen idee te hebben waarom de verdachte hen moest hebben. De 26-jarige man uit Etten-Leur is ingesloten op het bureau.

Politie onderzoekt overval op winkel in Breda

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval zondagavond op een winkel aan de Concordiastraat. Rond 21.15 uur liep een man de zaak binnen en bedreigde een personeelslid met een mes. De medewerker stond onder dwang een geldbedrag af, waarna de overvaller lopend vluchtte in de richting van het Van Coothplein. Het gaat om een blanke man, 25-30 jaar, 1.80 tot 1.90 meter lang. Hij was gekleed in donkere kleding en had een opvallende muts op het hoofd. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

BREDA: Een 26-jarige automobilist is maandagmorgen rond 02.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Mastbosstraat een verkeerspaal uit de grond. Agenten konden hem, dankzij een oplettende getuige, even later op de Flierstraat in de kraag pakken. Hij blies 590 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde zelf circa twintig bier gedronken te hebben.

Bredase veelpleger met twee mobieltjes aan de haal

BREDA: Een 37-jarige inwoner van Breda is maandagmiddag rond 15.30 uur aangehouden. De man probeerde bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort twee mobiele telefoons te stelen, maar de beveiliging lette goed op. De Bredanaar staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul