Bier! nieuwe glossy over speciaalbier

05/01/2009 18:07

Birdy Communicatie

Het eerste nummer van Bier! is verschenen, het nieuwe onafhankelijke smaakmakende magazine over speciaalbier. Het nieuwe glossy lifestyle magazine over speciaalbier is primair gericht op de echte bierliefhebber. Daarnaast wil het magazine de grote groep pilsdrinkers bereiken die ook wel eens van een speciaalbiertje genieten en daar meer over willen weten. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Bladformule Bier!

Het 68 pagina's tellende full colour magazine Bier! richt zich vooral op de Nederlandse en Belgische speciaalbieren, maar ook de bieren buiten dat gebied komen aan bod. Bier! wordt uitgegeven door Birdy Publishing BV in Zwijndrecht. De uitgeverij creëert met het enige onafhankelijke glossy publiekstijdschrift over speciaalbier een platform waar kleinere en grote brouwerijen en de grote groep bierliefhebbers elkaar kunnen vinden. Daarbij wordt ingespeeld op de trend dat speciaalbier in Nederland en daarbuiten zich in een groeiende belangstelling mag verheugen. Het magazine kent een aantal vaste rubrieken zoals het brouwerijbezoek, de bierreisreportage, de bierproeverij, de bierverzamelaar, bier culinair, bier en muziek, de bierboekenrubriek, vrouwen over bier, prikkelende columns en uiteraard veel nieuws over bier.

Onderwerpen eerste editie Bier!

In de eerste editie van Bier! komen onder andere de volgende onderwerpen en rubrieken aan bod: Een bierreis naar Texel, Schuimende zaken, de biologische bieren van Brouwerij De Leckere in De Meern, een bezoek aan de Belgische Brouwerij Bosteels in Buggenhout van de gerenommeerde bieren Tripel Karmeliet en DeuS, de rubriek Voorgeproefd waarin een aantal zware bieren worden beoordeeld in winterse sferen, topkok Marc Smeets die zijn eigen Gijsbier brouwt, aandacht voor Orval bier in de rubriek Typisch Trappisten, een interview met soapactrice Hanna Verboom over haar biervoorkeuren, een kijkje bij de grootste Oranjeboomverzamelaar ter wereld, een bezoek aan het Ierse Guinnes in de rubriek Wereldbieren, een historisch verhaal over 175 jaar Brouwerij De Koninck in Antwerpen, en veel meer interessant leesvoer over speciaalbier.

Abonneren en adverteren

Een jaarabonnement op Bier! kost 22,50 euro voor vier nummers. Abonneren kan via de website www.biermagazine.nl. Op die website is tevens meer info te vinden over de advertentietarieven die gelden voor dit glossy magazine. Het magazine verschijnt aanvankelijk in een oplage van 3.000 exemplaren met de bedoeling te groeien naar een hogere oplage.

/////

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.biermagazine.nl