Groot Klimmendaal

Nieuw: Revalidatie Plus

Persbericht

Samenwerking De Grote Koppel en Zintens

Nieuw: Revalidatie Plus

Vanaf 1 januari start Sportcentrum De Grote Koppel met Revalidatie Plus. Dat is een zwemprogramma voor mensen, die na de diagnose van een ziekte of na hun revalidatie willen bewegen binnen hun eigen mogelijkheden. Revalidatie Plus is ontwikkeld in samenwerking met Zintens van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Deelname is vrij voor iedereen, ook ex-patiënten van andere zorginstellingen zijn welkom. Revalidatie Plus is géén fysiotherapie.

Revalidatie plus

In een revalidatiecentrum leren patiënten tijdens therapieprogramma's om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Deze behandeling is echter voor bepaalde tijd. In Sportcentrum De Grote Koppel kunnen zij het revalidatieproces aanvullen of doorzetten.

Bewegingsbeperking

Deze activiteit van De Grote Koppel is speciaal voor mensen met een bewegingsbeperking. Een bewegingsbeperking kan ontstaan door bijvoorbeeld een (aangeboren) afwijking, door een beroerte of chronische ziekte. Ook mensen met klachten, ontstaan door artrose, reuma, kanker, fibromyalgie, astma of heup- en rugklachten, kunnen bij Aangepast zwemmen van De Grote Koppel terecht. Revalidatie Plus is géén fysiotherapie.

Kosten en tijden

Deelname kost EUR 6,00 per les of EUR 60,00 per 12 lessen. Met een Arnhem Card krijgt men 50% korting.
Tijdstip in De Grote Koppel: vrijdag van 11.00 - 12.00 uur.

Maatwerk

De deelnemers leren binnen hun eigen mogelijkheden beter te bewegen, hun uithoudingsvermogen, spierkracht of coördinatie op een hoger peil te brengen. De lessen worden afgestemd op ieders specifieke situatie.

Doelgroepenbad

Het ultramoderne doelgroepenbad van De Grote Koppel is bij uitstek geschikt voor mindervaliden en ouderen. Het bassin van 25 x 15 meter heeft een in twee delen beweegbare bodem over het hele vloeroppervlak, beide delen zijn op diepte instelbaar tot twee meter. De temperatuur van het water is 30ºC. Desinfectie van het water gebeurt door middel van zoutelektrolyse techniek, die ervoor zorgt dat gebruikers minder last hebben van chloor en de daarmee gepaard gaande bijverschijnselen.

Overige voorzieningen

Verder beschikt het doelgroepenbad o.a. over aangepaste toiletten, ruime kleedkamers, ruime douches, verwarmde banken in de zwemzaal, een handbediende lift, badrolstoelen en een `luie trap'.

Ook bij Zintens

Ditzelfde programma wordt ook aangeboden door Zintens bij Groot Klimmendaal op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Voor informatie kan men terecht bij Emmy Willemsen van Zintens: 026 - 352 62 91 / e.willemsen@grootklimmendaal.nl.