Provincie Overijssel

Informatiekaravaan Omgevingsvisie trekt door provincie

Gedeputeerde Staten hebben op 18 november jl. de Ontwerp-Omgevingsvisie vastgesteld en na bespreking door Provinciale Staten op 22 december jl, ligt de Ontwerp-Omgevingsvisie ter inzage, waarmee het formeel juridische traject gestart is. Dit betekent dat iedereen gedurende een periode van tien weken mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze op de Ontwerp-Omgevingsvisie bij de provincie Overijssel kan indienen. Tijdens een aantal informatiebijeenkomsten over de Ontwerp-Omgevingsvisie die in de periode januari - februari 2009 in diverse gemeentehuizen voor inwoners van Overijssel worden georganiseerd, kunt u alle informatie krijgen en vragen stellen. Op donderdag 15 januari vindt in het gemeentehuis in Kampen een bijeenkomst plaats. Tijd: van 17.00 uur tot 20.30 uur. Vrije inloop. Ook kunt u hier uw mondelinge zienswijze indienen. Kijk voor de data en locaties op www.omgevingsvisie.nl.

Wilt u uw zienswijze schriftelijk indienen dan kunt u die sturen naar:

Provincie Overijssel
Programmasecretariaat Omgevingsvisie
Postbus 10078,
8000 GB Zwolle

Definitieve Omgevingsvisie
Provinciale Staten zijn van plan in maart enkele hoorzittingen in de provincie houden om nader geïnformeerd te worden over de achtergronden van de zienswijzen. Ten behoeve van commissiebehandeling in mei 2009 zullen Gedeputeerde Staten de definitieve Omgevingsvisie en reactienota op de zienswijzen aan PS aanbieden, zodat vaststelling in juni 2009 kan plaatsvinden. De uiteindelijke Omgevingsvisie kan dus ten opzichte van dit Ontwerp gewijzigd worden naar aanleiding van zienswijzen en behandeling in PS. Provinciale Staten zullen uiteindelijk in juni 2009 de Omgevingsvisie Overijssel vaststellen.

De provincie Overijssel zet met het uitbrengen van deze Ontwerp-Omgevingsvisie een vernieuwende toon als het gaat om de inrichting van onze leefomgeving. Het vooraf helder neerzetten van de hoofdlijnen voor de inrichting van de provincie, speelt nu de hoofdrol. Decentraal wat kan, centraal wat moet, is het motto. Dat betekent duidelijkheid over het provinciale belang bij de verschillende onderwerpen. De provincie richt zich voor wat betreft de sturing niet op strekkende, vierkante of kubieke meter maar op de kwaliteiten van een gebied.