Gemeente Buren


Vrijwilligers uit Buren tijdens nieuwjaarsreceptie in het zonnetje

Maandag 5 januari organiseert de gemeente Buren een nieuwjaarsreceptie. Van 19.30 - 21.30 uur zijn alle inwoners van de gemeente uitgenodigd op het gemeentehuis in Maurik. Op het programma staat onder andere de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersprijs. Speciaal voor jonge vrijwilligers is er dit jaar een tweede prijs in het leven geroepen; `de Kanjer van Buren'.

De nieuwjaarsreceptie staat dit keer in het teken van het 10-jarig jubileum van de gemeente Buren. Naast de uitreiking van de beide vrijwilligersprijzen zal er voor nieuwe bewoners gelegenheid zijn rondgeleid te worden door het gemeentehuis.

Vrijwilligersprijs

Burgemeester en wethouders hebben plaatselijke verenigingen, maatschappelijke instellingen en organisaties opgeroepen kandidaten te nomineren voor de titel van Burense Vrijwilliger van het Jaar 2008. Het moest gaan om inwoners die zich onbetaald en gedurende lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor een plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie.

De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd kunstwerk en een bedrag van 500 euro voor de plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie waarvoor de vrijwilliger zich inzet.

Een commissie met vertegenwoordigers uit de Burense samenleving bepaalt wie de Burense vrijwilliger van het jaar wordt. Deze commissie staat onder voorzitterschap van burgemeester K.C. Tammes en bestaat daarnaast uit de volgende leden:


- mevrouw drs. S.C.W. van Berkel-Derks;


- de heer mr. J.F.U. de Haas van Dorsser;


- de heer drs. H.J. Schrama

Kanjer van Buren

Dit jaar wordt voor het eerst een tweede vrijwilligersprijs uitgereikt: De Kanjer van Buren. De prijs is bedoeld als waardering voor vrijwilligerswerk door jongeren van 10 tot 18 jaar. Daarom zijn ook scholen en sportverenigingen gevraagd kandidaten aan te dragen.

De burgemeester reikt de prijs uit, die bestaat uit een medaille, een oorkonde en een cadeau.

De commissie van de Kanjer van Buren werd eveneens voorgezeten door burgemeester Tammes. Daarnaast hadden de volgende mensen plaats:


- Mevrouw G.J.M.E. van der Donk-van Andel


- Mevrouw A.M.M. van Wolferen

Openingstijden publieksbalie
De publieksbalie in het gemeentehuis zal 5 januari tot 17.00 uur geopend zijn. De avondopenstelling komt dus te vervallen.