Ingezonden persbericht


ONDER EMBARGO TOT 5 JANUARI 2009

Gillette introduceert gezichtsverzorgingslijn voor mannen

Huidverzorging voor, tijdens en na het scheren voor een optimaal scheerresultaat

Rotterdam, 18 november 2008 - Gillette introduceert met de nieuwe Gillette Seriess-gezichtsverzorgingslijn een aanvulling op het belangrijkste verzorgingsmoment van de man: het scheren. De gezichtsverzorgingslijn omvat verschillende verzorgingsproducten die de huid voorbereiden op het scheren, beschermen tijdens en verzorgen na het scheren. Daarnaast introduceert Gillette een Fusion-scheersysteem met een opvallend nieuw design: Fusion Phenom. Alle nieuwe producten zijn vanaf 5 januari 2009 verkrijgbaar in de supermarkt en drogisterij.

De Gillette-gezichtsverzorgingslijn kent een goed doordachte opbouw die het scheren comfortabeler maakt. Gillette ontwikkelde de lijn aan de hand van ruim 100 jaar kennis, onder andere opgebouwd door jaarlijks onderzoek bij duizenden mannen. Inmiddels vertrouwen dan ook 600 miljoen mannen wereldwijd op Gillette.

De gezichtsverzorgingslijn bestaat uit verschillende producten voor de drie fasen van het scheren: voorbereiden, scheren en verzorgen.

Voorbereiden:

* Gillette Series Scrub: verwijdert vuil, vet en dode huidcellen en maakt vastzittende haartjes los.
* Gillette Series Wash: maakt de huid schoon en verzacht de baardhaartjes.

Scheren:

* Gillette Series Scheergel en Schuim: beschermt de huid tijdens het scheren tegen sneetjes, roodheid en een trekkende huid. De scheergels zijn er in verschillende varianten, onder andere voor een gevoelige huid en zwaarbehaarde huid.
* Gillette Fusion-scheersysteem: de bestaande Fusion lijn is aangevuld met de bijzonder vormgegeven Fusion Phenom Manual en Fusion Phenom Power (met batterij).

Verzorgen:

* Gillette Series Gezichtscrème: brengt het vochtgehalte van de huid weer op peil nadat dit door het scheren is gedaald. De crèmes zijn verkrijgbaar met en zonder SPF factor 15.
* Gillette Series Balsem: hydrateert en verkoelt de huid, zodat deze zacht aanvoelt.
* Gillette Series Gel: trekt snel in, waardoor de huid kalmeert en verfrist.

Onderzoek: goed verzorgd uiterlijk symbool voor succes De Nederlandse man is zeker klaar voor de nieuwe gezichtsverzorgingslijn. Dat blijkt uit onderzoek van Gillette onder 18.000 mannen en vrouwen in 16 Europese landen, de VS en Canada: 71% van de Nederlandse mannen ziet het scheren als een belangrijk verzorgingsmoment, tegen een internationaal gemiddelde van 63%. Uit de resultaten blijkt verder dat de man die kiest voor comfort en verzorging ook nog eens wordt gezien als succesvol. Een gladgeschoren en gezonde huid en een lekker geurtje blijken symbool te staan voor succes. Allerlei aspecten van de relatie tussen uiterlijke verzorging van de man en kansen op succes werden onderzocht. Wat blijkt: 60% van de mannen en zelfs 70% van de vrouwen associeert gladde kaken met succes.

Top 3 kenmerken die worden geassocieerd met een succesvolle man: Mannen: Vrouwen:

1. modieuze kleding 1. lekker ruiken
2. gladgeschoren kaaklijn 2. gladgeschoren kaaklijn
3. lekker ruiken 3. modieuze kleding

Gezonde huid
40% van de mannen gelooft dat een mooie gezonde huid succes weerspiegelt. Onder Portugese mannen is dit zelfs 60%. Vrouwen vinden dit iets minder belangrijk maar hechten des te meer aan een lekker geurtje. Ruim 80% van de ondervraagden geeft aan nu meer aandacht aan het uiterlijk te besteden dan 10 jaar geleden. Bijna evenveel mannen en vrouwen spreken de wens uit dat de man in de toekomst nog meer voor zijn uiterlijk zal doen. Het is duidelijk dat mannen er verstandig aan doen om het dagelijkse scheren te combineren met een goede verzorging van hun gezicht.

Adviesprijzen gezichtsverzorgingslijn Gillette Series* Gillette Series Wash ¤ 7,99 Gillette Series Scrub ¤ 7,99 Gilllette Series Scheergel ¤ 4,228 Gillette Series Scheerschuim ¤ 3,10 Gillette Series Balsem ¤ 7,99 Gillette Series Gel ¤ 7,99 Gillette Series Gezichtscrème ¤ 9,99 Gillette Series Gezichtscrème, factor 15 ¤ 9,99

Gillette Fusion Phenom ¤ 12,99 Gillette Fusion Power Phenom ¤ 16,99

* Dit zijn adviesprijzen. De winkelprijzen worden vastgesteld door de winkeliers zelf.