KLM

Persbericht

Dienst vanuit Nederland naar London City Airport geoptimaliseerd in 2009

Amsterdam, 11 december 2008 - CityJet en VLM Airlines, die beide deel uitmaken van de AIR FRANCE-KLM groep, maken vandaag hun plannen bekend voor de Nederlandse markt in 2009. Vanaf 5 januari zal het productaanbod voor de Nederlandse markt geoptimaliseerd worden.

Amsterdam Airport Schiphol
Alle vluchten van Amsterdam naar London City Airport die eerder door VLM Airlines en KLM Cityhopper werden uitgevoerd zullen vanaf 5 januari worden verzorgd door CityJet teneinde de dienstverlening aan klanten te optimaliseren: CityJet zal haar vluchten uitvoeren met vliegtuigen van het type AVRO RJ-85, die een gloednieuw interieur hebben met 95 zitplaatsen en zowel business class als economy class bieden. CityJet zal acht retourdiensten bieden van maandag tot en met vrijdag, één dienst op zaterdag en vier op zondag. De vluchten van Amsterdam naar London City zullen worden uitgevoerd als codesharing vluchten van VLM en KLM en zullen verkocht blijven worden via de websites en verkoopkanalen van VLM en KLM.

Rotterdam Airport
Vanaf 5 januari biedt VLM Airlines 8 retourvluchten vanuit Rotterdam naar London City. Op Rotterdam Airport zal nog een vliegtuig worden gestationeerd voor chartervluchten. De charterdivisie van VLM Airlines, die een speciale service biedt, is zeer succesvol en is gegroeid in 2008.

Eindhoven Airport
VLM Airlines, die CityJet vervangt, zal vanaf 12 januari 2009 ook twee dagelijkse vluchten tussen Eindhoven Airport en Londen uitvoeren. Synergieën
Beide op de regionale zakelijke markt gerichte luchtvaartmaatschappijen zullen zeer nauw samenwerken om het hoge kwaliteitsniveau te bieden dat de klanten gewend zijn. De gratis service aan boord blijft zoals die is en er wordt onderzocht of er op alle routes een business class moet worden toegevoegd, zoals nu het geval is op de Amsterdam - London City route. De professionaliteit en vriendelijkheid van het cabinepersoneel blijven natuurlijk belangrijke toegevoegde waarden van beide luchtvaartmaatschappijen. Bram Gräber, Senior Vice President Area Manager Benelux van Air France - KLM merkte hierover het volgende op: "Nu beide luchtvaartmaatschappijen belangrijke awards hebben gewonnen in 2008 zullen de frequente zakelijke reizigers de uitstekende service ontvangen waaraan zij gewend zijn in ons gezamenlijke netwerk". De bestaande verkoopkanalen blijven bestaan, inclusief online boekingen op vluchten in het hele netwerk van CityJet / VLM Airlines via beide websites www.flyvlm.com en www.cityjet.com. Een gemeenschappelijke website is in de maak en zal eind dit jaar gereed zijn.
VLM Airlines overweegt ook om deel te nemen aan Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France - KLM. Dit biedt een extra voordeel voor de reguliere zakelijke klanten in Nederland, die vaak al via KLM deelnemen aan dit programma. Hoe de overgang van het VLM Encore programma naar het Flying Blue programma zal verlopen wordt in de komende maanden bepaald.
Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines geeft het volgende commentaar: "Wij zijn zeer verheugd om te zien dat de overname van ons bedrijf een positief effect heeft voor onze klanten. De AVRO RJ-85 vliegtuigen op de route Amsterdam - London City bieden superieur comfort aan onze passagiers, terwijl het Flying Blue frequent flyer programma al onze klanten een loyaliteitsprogramma met uitstekende beloningen biedt." Geoffrey O'Byrne-White, CEO van CityJet zei: "Dit is een zeer belangrijke ontwikkeling voor ons. De route Amsterdam - London City bestaat al heel lang en het schema en de service worden zeer gewaardeerd door een veeleisende cliëntèle. We willen ook in de toekomst blijven voldoen aan de eisen van deze markt, zelfs in deze uitdagende omgeving. "
Over VLM Airlines
VLM Airlines startte haar activiteiten in 1993. Momenteel biedt de maatschappij vluchten van Londen City naar Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Groningen, Isle of Man, Jersey, Luxemburg, Manchester en Rotterdam. Directe vluchten worden ook aangeboden van Manchester naar zowel Antwerpen als Rotterdam, en van Rotterdam naar Hamburg. In de zomer worden directe vluchten van Rotterdam naar Jersey uitgevoerd. VLM Airlines voert ook chartervluchten uit naar verschillende Europese bestemmingen.
In 2007 noteerde de maatschappij het tiende achtereenvolgende winstgevende jaar. VLM Airlines biedt momenteel werk aan meer dan 425 mensen. In 2007 steeg het aantal passagiers op vluchten van VLM Airlines met 9% ten opzichte van 2006, tot meer dan 745.000 passagiers. VLM Airlines is sinds december 2007 lid van de Air France - KLM groep. www.flyvlm.com
Over CityJet
CityJet is in 1993 opgericht en voerde in januari 1994 haar eerste lijnvluchten uit op de route Dublin-London City.
De maatschappij richtte zich op de zakelijke sector en haar naam werd al gauw synoniem voor frequente diensten van hoge kwaliteit.
Begin 2000 heeft Air France de hele onderneming overgenomen en dat leidde ertoe dat CityJet nu routes bedient die Europa verbinden met de hub Charles de Gaulle. In 2007 kondigde CityJet een belangrijke uitbreiding van haar London City netwerk aan door 8 nieuwe routes aan te bieden, naast haar bestaande activiteiten vanuit Dublin en Parijs. CityJet is gevestigd in Dublin en telt 720 medewerkers. Het bedrijf heeft onlangs haar vloot uitgebreid tot 26 Avro RJ85 vliegtuigen en heeft vorig jaar 1,5 miljoen passagiers vervoerd. www.cityjet.com
Over Air France - KLM
De overeenkomst voor de bedrijfscombinatie werd in september 2003 door Air France en KLM ondertekend en dit heeft ertoe geleid dat in mei 2004 de nummer één onder de luchtvaartgroepen van Europa ontstond op basis van een holding en twee luchtvaartmaatschappijen met hun eigen merken en identiteit en drie kernactiviteiten. De combinatie van Air France en KLM creëert een uniek wereldwijd netwerk, dat gebaseerd is op de hubs Paris-Charles de Gaulle en Amsterdam- Schiphol. De groep vertegenwoordigt 75 miljoen passagiers, 248 bestemmingen wereldwijd en een vloot van 623 vliegtuigen. Dit is een weerspiegeling van haar recent verworven positie als de wereldwijde marktleider in termen van inkomsten, met een totale omzet van 24,1 miljard euro in 2007/2008.
www.klm.com
http://corporate.airfrance.com