NCRV

Spirit 24

Lancering nieuw themakanaal: Spirit 24

Maandag 5 januari 2008

www.spirit24.nl

Voor de saamhorige, tolerante en betrokken samenleving

Lifestyle voor de zoekende mens, inspiratie, geestelijke groei

Maandag 5 januari wordt Spirit 24 gelanceerd. Spirit 24 wordt dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. De zender onderscheidt zich door een specifieke programmering, afgestemd op religie, spiritualiteit en zingeving. Een zender voor mensen die verdieping zoeken en gericht zijn op spirituele of geestelijke groei; een lifestyle-kanaal voor mensen die zich willen laten inspireren door de vorm die in verschillende culturen aan geloofsuitingen wordt gegeven. In samenwerking met en door de NCRV zullen ook nieuwe formats worden ontwikkeld. NCRV is de beherende omroep, elf andere omroepen zullen ook programma's aanleveren. Vierentwintig uur per dag een horizontale programmering, met multi-religieuze programma's, thema-avonden, een programma speciaal voor vrouwen, yoga en een dagelijkse dagsluiting. en

Spirit 24 wil een bijdrage leveren aan een saamhorige, tolerante en betrokken samenleving, waarin mensen begrip en interesse tonen voor de levensbeschouwing en overtuigingen van een ander. Ook wordt inspiratie aangeboden voor het leven van alledag om de zoekende mens op nieuwe gedachten te brengen.

Omroepen die betrokken zijn bij deze themazender en dus ook programmaâs leveren: EO, KRO/RKK, IKON, BOS, HUMAN, Joodse Omroep, NIO, NMO, OHM en ZvK.

Spirit 24 wordt lineair uitgezonden via digitale kabel, satelliet en internet. Naast Ziggo, Delta en CaiWay geeft ook kabelmaatschappij UPC Spirit 24 met ingang van 5 januari door. Het potentiële bereik is daardoor zoân 5 miljoen huishoudens. En natuurlijk is er internet: www.spirit24.nl.

De zender is een onderdeel van het themakanalenpakket Nederland 24 van de NPO